Dark kitchen-keten Casper komt naar Nederland

Dark kitchen-keten Casper komt naar Nederland

De Belgische keten van dark kitchens Casper, komt naar Nederland. Er is 5 miljoen euro opgehaald voor de uitbreiding.

Casper is een keten van bezorg- en afhaalrestaurants met locaties in de Belgische steden Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Luik en Brugge.

In 2021 – een jaar met lockdowns - boekte Casper een omzetgroei van 210% en leverde het meer dan 230.000 gerechten. In 2024 wil de keten 50 vestigingen hebben verspreid over meerdere landen.

Casper in Nederland

In het derde kwartaal van 2022 staan de eerste Nederlandse vestigingen op de planning. In Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. Ook Luxemburg en Frankrijk krijgen Casper-locaties.

Ook inloopbestellingen

In tegenstelling tot andere dark kitchens is Casper duidelijk zichtbaar in het straatbeeld. Het heeft geen geblindeerde ramen in straatjes achteraf, maar open en transparante locaties met herkenbare branding, techniek om inloopbestellingen te plaatsen en wachtruimtes voor de bezorgers. Casper werkt samen met Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats.

Casper telt 10 keukens

Klanten van Casper kunnen per locatie bij 10 ‘virtuele restaurants’ bestellen. Het menu biedt Gloria’s pasta, Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of een volledig veganistisch gerecht van de Vegetarische Slager.

Bestellen kan rechtstreeks bij de virtuele restaurants of via Casper, waarbij de verschillende merken kunnen worden gecombineerd tot één bestelling, in één levering.

Matthias Laga, medeoprichter & ceo, beseft dat ondanks de groei van de afgelopen twee jaar, de grootste uitdaging nog voor hem ligt. ‘Dankzij deze financiering kunnen we versneld uitbreiden naar nieuwe markten en tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar gemak.’

Over Casper

Casper werd in maart 2020 opgericht door Matthias Laga (1986), Zhong Xu (1985), CEO/medeoprichter Deliverect en Peter Van Praet (1988), CEO/oprichter Bavet.

Investeerder Slingshot

Slingshot investeert in de expansie van Casper. Deze partij is bijvoorbeeld ook betrokken bij Temper als horeca-arbeids-marktplaas en bij Wundermart, een bedrijf in onbemande retail oplossingen voor onder meer hotels.