Restaurant De Kromme Dissel breekt record met Michelinster

Restaurant De Kromme Dissel breekt record met Michelinster
Maître sommelier Ronnie Brouwer en chef-kok Tonny Berentsen vierden vorig jaar ook al het record.

Tijdens de jaarlijkse sterrenceremonie van Michelin Nederland heeft restaurant De Kromme Dissel uit Heelsum voor het 51e jaar op rij, de felbegeerde Michelinster gekregen, een record.

Het team van het sterrenrestaurant heeft opnieuw een record verbroken en blijft de aanvoerder voor de langste aaneengesloten periode als sterbezitter in Nederland.

Restaurant De Kromme Dissel breekt record

Niet eerder slaagde een Nederlands restaurant er in om zoveel aaneengesloten jaren drager te mogen zijn van één Michelinster. Het team van restaurant De Kromme Dissel heeft de ster dan ook met veel trots in ontvangst genomen. 

'Elk jaar opnieuw wachten we met veel spanning op de uitslag van de Michelin Star Revelation Nederland. Ondanks dat wij het gehele jaar door niet afwijken van onze strategie en met trots, liefde en passie met het team blijven doen waar wij goed in zijn om de beleving voor onze gasten tot het uiterste te brengen, kan de uitkomst van de presentatie toch altijd nog anders uitpakken. Gelukkig kunnen wij ook dit jaar die prachtige Michelinster weer op onze gevel bevestigen', vertelt Tonny Berentsen, chefkok van De Kromme Dissel.  

'Ik ben echt enorm trots op ons team en de waardering die we hebben gekregen'.

Volgens Berentsen is het geheim van restaurant De Kromme Dissel de combinatie tussen traditie en vernieuwing. 'De gerechten op de kaart hebben een klassieke Franse basis, maar juist in deze gerechten zoeken wij de vernieuwing met pure ingrediënten in verrassende smaakcombinaties'.

Gastronomie herenigd

Tonny Berentsen en maître sommelier Ronnie Brouwer waren aanwezig in de tot de nok gevulde DeLaMar Theater waar de bekendmaking van de Michelinselectie 2022 plaatsvond. Na de bekendmaking was de ontlading groot bij het team van De Kromme Dissel en werd deze unieke prestatie met het hele team gevierd.