Voormalig Café van het Jaar 'De Bank' verkocht

Voormalig Café van het Jaar 'De Bank' verkocht
De Bank in Doetinchem (archiefbeeld Misset Horeca)

De Bank in Doetinchem- in 2000 verkozen tot Café van het Jaar - krijgt een andere eigenaar. Vanwege personeelstekort transformeerde het grand-café eerder noodgedwongen naar een dagzaak.

Grand-café De Bank in het centrum van Doetinchem draaide 16 jaar onder leiding van Walter en Brigitte Hendrixen, ook de eigenaren van Grand-café en Stadsbrouwerij Hendrixen, tevens in Doetinchem.

Nog steeds tijdelijk dagzaak

De familie - Walter, Brigitte en zoon Rick - heeft De Bank verkocht aan Sophie van Hornsveld. Vanaf 1 augustus gaat zij de exploitatie doen. Van Hornsveld is nu nog docent, maar had eerder een horecazaak in Leiden. Als ondernemer van De Bank krijgt ze hulp van haar dochter.

In eerste instantie verandert er voor gasten niets door de overname. Ook niet aan het feit dat De Bank nu tijdelijk (sinds maart van dit jaar) een dagzaak is. Gasten kunnen er terecht tussen 10 en 18 uur; de keuken is open tussen 11 en 17 uur. Voor koffie, lunch en een drankje.

'We streven er nog steeds naar om in de toekomst de openingstijden weer te verruimen zodat gasten ook weer kunnen dineren', zegt Hendrixen als hij de overname aankondigt op social media.

De Bank: Café van het Jaar 2000

De Bank werd in 1996 opgericht door Gertje van Aalst. De jury van de verkiezing om het Café van het Jaar omschreef hem destijds als ‘de plezierige regisseur achter dit altijd levendige adres’. Café van het Jaar was de voorloper van de Café Top 100.

Birgit en Walter Hendrixen werden in 2006 eigenaren van De Bank. Vijf jaar later, in 2011, stonden ze met dit bedrijf ook in de Terras Top 100, een andere verkiezing van Misset Horeca.