Jan-Paul Kroese nieuwe gm Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Jan-Paul Kroese nieuwe gm Grand Hotel Amrâth Amsterdam

Amrâth Hôtels heeft per 1 augustus Jan-Paul Kroese aangesteld als nieuwe general manager van het 5-sterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam. Kroese had een aantal jaar geleden al eens de leiding over het Amstel Hotel en heeft dus ervaring met het Amsterdamse vijfsterrensegment.

Met de aanstelling van Jan-Paul Kroese heeft Amrâth Hôtels een hotelmanager in huis gehaald die naast zijn internationale loopbaan, over uitgebreide ervaring binnen de Nederlandse luxe 5-sterren segment beschikt.  

Jan-Paul Kroese 

Na het afronden van zijn opleiding aan de Hogere Hotelschool Den Haag in 1997, startte Jan-Paul Kroese zijn carrière als sales manager in Okura Garden Hotel Shanghai. In 1999 maakte hij de stap in New York naar sales manager bij de Mandarin Oriental Hotel Group. 

In 2004 startte Kroese als director of sales & marketing voor InterContinental Amstel Amsterdam waarna hij doorgroeide naar resident manager van dit hotel, wat toen onder leiding stond van Hendrik Bosch. 

Binnen InterContinental Hotels & Resorts (IHG) vervulde hij vervolgens de functies van interim general manager Holiday Inn Airport, Accra, Ghana en interim director of rooms bij  InterContinental Nairobi, Kenya. 

In de functie van general manager werkte hij onder meer voor Sankara Nairobi en Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons in Oxfordshire, Engeland. 

Vijfsterrenervaring in Nederland 

In Nederland deed Jan-Paul Kroese uitgebreide ervaring op in de luxe 5-sterren hotellerie als general manager bij Château St. Gerlach in Limburg, waar hij in 2011 startte en in 2015 vertrok naar Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons

Vervolgens haalde IHG Kroese in 2018 terug naar Nederland als general manager van het Amstel Hotel. Nog geen jaar later verliet hij het hotel weer. Vervolgens richtte hij zich op hospitality consulting en werkte enige tijd als gm bij de Amsterdamse Highland Group. En nu is hij per 1 augustus 2022 gestart als general manager van Grand Hotel Amrâth Amsterdam. 

Amrtah Hotel Amsterdam
Amrtah Hotel Amsterdam

'Stap naar Amrâth is logisch'

Een logische stap, volgens Jan-Paul Kroese zelf. ‘Het monumentale pand met zijn rijke historie en de combinatie met het werken voor een Nederlandse keten, maakt deze werkplek uniek. Ik kijk ernaar uit om het verhaal van dit 107-jarige oude monument te mogen vertellen aan onze gasten en relaties. Het luxe 5-sterren product in combinatie met de historie van het pand maken het een onvergetelijke beleving, of u hier nu bent als gast of wanneer u hier werkt.’

Grand Hotel Amrâth Amsterdam 

Vijfsterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam beschikt over 205 hotelkamers waarvan 22 suites, een spa en wellness, een bar-lounge met uitzicht op de grachten en restaurant Seven Seas met veel monumentale stijldetails en prachtig glas-in-loodplafond. 

Historie Scheepvaarthuis 

Begin 20e eeuw besluiten zes rederijen de krachten te bundelen in een gezamenlijk hoofdkantoor, het Scheepvaarthuis. In 1911 krijgt de architect Van der Meij opdracht tot het ontwerp van dit boegbeeld, hij laat zich hiervoor inspireren door de art nouveau-stroming. Deze stijl wordt later bekend als de Amsterdamse School-stijl. 

Nadat de latere bewoner van het pand, het GVB, in 2004 vertrok, is het Scheepvaarthuis tussen 2004 en 2007 gerenoveerd en verbouwd tot Grand Hotel Amrâth Amsterdam, dat in juni 2007 de deuren opende.  

Amrâth Hôtels 

Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 12 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze Nederlandse keten beschikt met haar drie-, vier- en vijfsterrenhotels over ruim 1250 kamers en zij biedt met een omzet van zo'n €45 miljoen werk aan ongeveer 400 medewerkers. 

Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar – Hilversum, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth Hôtels en het vastgoed is eigendom van de familie Van Eijl. 

Een aantal hotels is Rijksmonument en/of heeft architectonische waarde als gebouw, zoals paradepaardjes Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht, vijf sterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam en natuurlijk het, in oktober 2014 verworven, Kurhaus in Scheveningen, ook een rijksmonument. 

Amrâth Hôtels besteedt veel zorg aan monumenten in de eigen hotelexploitatie als mede in haar vastgoedportefeuille, waaronder het Grand Hotel Gooiland in Hilversum van Duijker, die grondlegger was van de ‘Nieuwe Zakelijkheid’ bouwstijl, als ook het in art deco-stijl gebouwde Hotel DuCasque aan het Vrijthof en Tulip Inn hotel aan het Wilhelminaplein in Heerlen.

Bouw Amrâth Hotel Utrecht

In Utrecht wordt gebouwd aan een nieuw hotel, tussen de Jaarbeurs en het vernieuwde Centraal Station. De bouw van deze Galaxy-toren, waar naast het hotel ook ruim 300 appartementen in komen, heeft vertraging opgelopen. Oorspronkelijk zou de oplevering in juni 2021 zijn, nu wordt gemikt op maart 2023. Het hotel moet dan op 1 april 2023 open, meldt een aftelklok op de site van Amrath

Dat hotel beschikt, naast 260 kamers, na oplevering over 2 restaurants, bar, tuin, 3 vergaderzalen, wellness met zwembad en fitness. Onder de toren komt een parkeergarage en bewoners van de appartementen boven het hotel kunnen gebruik maken van de faciliteiten als het zwembad en fitness.