Jan-Paul Kroese nieuwe general manager van het Amstel Hotel

Jan-Paul Kroese nieuwe general manager van het Amstel Hotel

Jan-Paul Kroese is 29 oktober gestart als general manager van het Amstel Hotel in Amsterdam. Hij is de definitieve opvolger van Anita Bos die het hotel in augustus dit jaar na zes jaar aan het roer te hebben gestaan, verliet. Rob Timmermans nam in de tussenliggende periode de honneurs waar.

Jan-Paul Kroese was onder meer bijna 5 jaar general manager van Chateau St. Gerlach in Maastricht, een hotel dat toebehoort aan de Oostwegel Collectie. Zijn meest recentste functie voor zijn komst naar Amsterdam was die van general manager van het Belmond Le Manoir aux Quat'Saisons in Oxford, Groot Brittannië. Kroese kwam in de zomer van 2018 terug vanuit Engeland naar Nederland vanwege familieomstandigheden.

Jan-Paul Kroese werkte in het verleden al eerder voor het Amstel Hotel, toen nog onder leiding van Hendrik Bosch. Hij was destijds resident manager (2006) en director of sales en marketing (2004). Kroese begon zijn hotelloopbaan bij Hotel Des Indes in Den Haag (toen nog een InterContinental hotel) als F&B Cost Controller (1996).

Jan-Paul Kroese bij het Quat'Saisons

Dit hotel is het Britse vlaggenschip van Belmond in Oxfordshire. Kroese werkte er nauw samen naast Chef en eigenaar Raymond Blanc. Het restaurant heeft twee Michelinsterren. Kloese tekende in Engeland voor een omzet van 17 miljoen pond, waarvan 65 procent voor rekening van F&B. De brigade van het hotel-restaurant bestond uit 215 fte.

De voormalige werkgever van Kroese werd in 2017 verkozen tot het 6e Best in the World en Best Hotel UK door gasten op TripAdvisor. Het restaurant werd verkozen tot tweede beste van de wereld en Beste in Groot-Brittannië door reviewers opTripAdvisor in 2017. Bovendien werd het hotel uitgeroepen tot Beste Europese hotel en UK Hotel van het Jaar in The Times en Sunday Times Readers Awards 2017 en Best Worldwide Hotel in 2018. In de jaarlijkse Hoteliers 'Hotels Top 100 door' The Caterer 'werd het hotel in 2017 en 2018 uitgeroepen tot nummer 1, naast vele andere onderscheidingen.

Wat precies zijn plannen zijn met het Amstel Hotel laat Kroese binnenkort weten aan Misset Horeca.


>> Meer hotel transfers