Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard sluit deuren voorgoed

Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard sluit deuren voorgoed

Amrâth Hotel & Thermen in Born heeft half augustus voorgoed de deuren gesloten. In juni sloot het eigen wellnesscentrum van het hotel al. Het complex gaat in de verkoop, laat Amrâth weten.

‘Teruglopende aantallen gasten in combinatie met almaar stijgende kosten, vooral die van energie, hebben het rendement van onze Bornse vestiging al een tijdje zwaar onder druk gezet. Ook na de coronapiek', zegt algemeen directeur van Amrâth David Dreese tegen dagblad De Limburger over de sluiting. Om dezelfde reden ging het thermencomplex van het hotel eind juni al op slot. 

De bijna dertig overgebleven hotelmedewerkers krijgen een vervangende baan aangeboden bij de Amrâth-vestigingen in Maastricht en Heerlen, schrijft De Limburger. 

Het volledige hotelcomplex met 59 kamers, restaurant, conferentiezalen en eigen wellnesscentrum gaat in de verkoop, zegt Dreese. Hij acht de kans klein dat een partij als het Centraal Orgaan Asielopvang (COA) zich hiervoor meldt. ‘Een tijdje geleden waren we in gesprek met die partij. Maar ze zijn uiteindelijk afgehaakt, waarbij de schaalgrootte van het gebouw een rol heeft gespeeld. Persoonlijk acht ik de kans dat het COA nu opnieuw in beeld komt daarom vrij klein', zegt hij in De Limburger. 

Eigen wellness

Het hotelgebouw dateert uit de jaren ‘70. In 2012 bouwde Amrâth naast het hotel een wellnesscomplex dat werd geëxploiteerd door een externe partij. Een aantal jaar later werden in 2017 het hotel en het thermencomplex volledig samengevoegd onder eigendom van Amrâth. 

Het hotel in Born was het enige wellnesshotel van Amrâth. In juni dit jaar werd het wellnessdeel vanwege tegenvallende resultaten al ontmanteld.

In september 2021 startte Kirsten van der Velde nog als nieuwe general manager van het hotel in Born. Die functie heeft ze nog geen jaar kunnen vervullen. 

Meer sluitingen bij Amrâth

Amrâth heeft de afgelopen jaren meer hotels moeten sluiten. In mei 2020 was Amrâth Eindhoven de eerste, al heropende dat met een eenvoudiger formule eind 2021 weer. In juni 2020 sloot Belvoir in Nijmegen, in december 2020 gevolgd door Amrâth Breda

Aan de andere kant werkt de hotelgroep in Utrecht toe naar de opening van een hagelnieuw hotel, al loopt de oplevering daarvan vertraging op. Oplevering is verwacht in maart 2023, waar oorspronkelijk de opening van het hotel was voorzien in de zomer van 2021.