Hotel in centrum van Utrecht ontruimd vanwege rookontwikkeling

Hotel in centrum van Utrecht ontruimd vanwege rookontwikkeling

Hotel Mother Goose in het centrum van Utrecht is in de nacht van woensdag op donderdag ontruimd nadat op de derde verdieping rookontwikkeling was ontstaan.

Omstreeks 07.45 uur meldde de brandweer dat de situatie onder controle was. Het hotel heeft forse schade opgelopen.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is niet bekend hoeveel mensen zijn geëvacueerd, maar het gaat om 'het hele hotel'.

Gasten elders ondergebracht

Hotel Mother Goose heeft 24 kamers, maar het is onbekend hoeveel van deze kamers in gebruik waren. De gasten zijn in andere hotels ondergebracht. Meerdere mensen zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel omdat zij rook hadden ingeademd.

Oorzaak brand

Volgens de veiligheidsregio heeft een lekkage bij een van de badkamers waarschijnlijk kortsluiting en rookontwikkeling veroorzaakt.

Uiteindelijk bleek de brandhaard in een isolatielaag op de begane grond te zitten. Op die begane grond onder het hotel zit café Ubica.

De politie schrijft op Instagram: 'De brandweer heeft een flinke zoekslag moeten maken om de brandhaard te kunnen vinden. De zichtbare rook ging namelijk via diverse ruimtes en ventilatiekanalen richting het dak.'