Voormalige NH hotels verkocht aan Van der Valk en een investeerder

Voormalige NH hotels verkocht aan Van der Valk en een investeerder
Voormalig NH Hotel in Sprang-Capelle

De Duitse vastgoedinvesteerder LHI verkoopt twee voormalige NH Hotels aan Van der Valk en Bulten Vastgoed. Met de deal is zo'n €16,5 miljoen gemoeid.

Beide voormalige NH Hotels hadden de deuren al gesloten en de naam van de gevel verwijderd. Het betreft NH Hotel Sprang-Capelle en NH Hotel de Ville in Groningen.

Twee voormalige NH Hotels verkocht

Wat eerst NH Hotel Sprang-Capelle was, sloot per 1 augustus 2022 de deuren. Oorspronkelijk was het plan het hotel in acht maanden om te bouwen tot Van der Valk, maar het gebouw wordt eerst een jaar ingezet als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Het hotel telt 120 kamers en is verkocht €8,9 miljoen (€74.000 per kamer). 

Sailliant detail aan dit hotel is dat het in 2002 werd gebouwd door een lid van de Valk-familie: Harry en Marijke Heinrichs-Van der Valk. Zij openden het onder de naam Hotel Queen en deden per 1 januari 2007 de exploitatie over aan NH en verkochten het later aan LHI. Nu komt het hotel weer terug in handen van de familie Van der Valk.

NH Hotel de Ville Groningen 

Het andere van de twee voormalige NH Hotels in de gecombineerde deal is NH Hotel de Ville in Groningen dat begin juli 2022 de deuren definitief sloot en de inboedel veilde. De verkoop aan Bulten Vastgoed, een particuliere belegger, was de reden van de sluiting, die ook bistro 't Gerecht trof. Dat restaurant ontving eerder dit jaar van Michelin nog een Bib Gourmand.  

Dit 66 kamers tellende hotel is verkocht voor €7,6 miljoen (€115.000 per kamer).