Culinary Team The Netherlands wint medailles op Culinary Worldcup

Culinary Team The Netherlands wint medailles op Culinary Worldcup
Het Nederlands team – Foto door Charlotte Mauritz / Annoncé Management.

Het Culinary Team the Netherlands heeft in Luxemburg 2 medailles in de wacht gesleept tijdens de Culinary Worldcup 2022. Maandag won het Nederlandse team op het onderdeel 'Chefs Table' al brons. Woensdag won het team tijdens het onderdeel Hot Kitchen een zilveren medaille.

De Culinary Worldcup in Luxembourg is de toonaangevende landenwedstrijd die iedere 4 jaar georganiseerd wordt door Worldchefs, Vatel Luxembourg en LuxExpo. Dit jaar namen er 15 zogenaamde 'National Teams' deel aan de diverse wedstrijdonderdelen.

Voor het eerst sinds 2020 werden deze wedstrijden weer georganiseerd en was het ook een grote hereniging van chefs uit de hele wereld.

Culinary Team The Netherlands

Het afgelopen jaar heeft het team hard getraind op deze twee wedstrijdonderdelen en deze inspanning heeft zich uitbetaald. Dit jaar mocht het team ook enkele nieuwe jonge chefs verwelkomen in het team waardoor er een volledig team op de wedstrijden stond.

De volgende wedstrijden staan gepland voor 2024. De Culinary Olypmics zullen in februari 2024 plaatsvinden in Stuttgart.

Team manager Bert van Manen trots op zijn jongens. 'Ze hebben keihard moet knokken voor deze medailles na ruim 3 jaar zonder wedstrijden; dan is dit echt een heel mooi resultaat zeker gezien het beperkte budget van ons team ten opzichte van de andere landen'.

Dennis van den Beld is ook blij met de resultaten. 'Dit was geen makkelijk jaar voor ons maar we hebben ons er goed doorheen geslagen als team en ik ben trots op dit resultaat en op ons team'.

Gastronomisch Gilde

Het Culinary Team The Netherlands is onderdeel van het Gastronomisch Gilde en doet al vele jaren mee in de top van de internationale wedstrijden.

Hans Everse, president van het Gastronomisch Gilde is enorm trots op het Nederlandse Team. 'Deze jongens steken ieder vrij uur in het team om te trainen en deze medailles zijn hun erkenning hiervoor.'

Het team bestaat uit teamchefs Waldrik Kremer van Sogno Catering, Bert van Manen van chef-consulting en Alfred van Dijk van Restaurant Het Oude Dykhuys; Kitchenchef/Pastrychef Dennis van den Beld van Hotel Landgoed Het Roode Koper, chefs Tom Lamers van Restaurant Het Koetshuis, Davy Roord van Restaurant Dorset, Marco van der Wijngaard van Restaurant ’t Amsterdammertje, Sebastiaan Pals van Restaurant De Librije, Ruben van Zanten van Restaurant élevé en Gerben de Lange van Hotel Landgoed Het Roode koper.