Deze finalisten strijden om baan in The Nxt Gm Challenge 2023

Deze finalisten strijden om baan in The Nxt Gm Challenge 2023

Dit jaar strijden twee kandidaten in de finale van The Nxt Gm Challenge 2023 om een baan voor een jaar als general manager van NH Schiller en NH Caransa in Amsterdam.

Na twee spannende challenge days zijn de twee finalisten in The Nxt Gm Challenge 2023 bekend. Tijdens de challenge days voerden de vijf kandidaten verschillende opdrachten uit en presenteerden zij zich aan de jury. De winnaar mag zich vanaf september 2023 een jaar lang general manager noemen van NH Schiller en NH Caransa, beiden in Amsterdam. 

Aan het eind van de dag maakte de jury bekend welke twee studenten kans maken op wat organisatoren NH Hotel Group en HotelloTop ‘de kickstart van je carrière’ noemen. De jury heeft Jort Baremans (Saxion’23) en Lynn Woltjes (SHMS’20) geselecteerd als finalisten in The Nxt Gm Challenge 2023.

Vloggen over ervaring

Zij gaan een dag meelopen met Jens Lambrecht, Cluster Hotel Director bij NH Schiller en NH Caransa. Van deze ervaring maken ze een vlog, waarin zij hun ervaringen delen en laten zien wie ze zijn. Het publiek mag stemmen op de finalisten via de website van HotelloTOP en de finalisten zorgen zelf voor hun eigen marketingcampagne. 

Vervolgens wordt de final pitch van hun ervaringen gegeven aan de medewerkers van beide hotels op donderdag 15 december. Op woensdag woensdag 11 januari 2023 wordt op het podium van het HotelloTOP Year Event Congres de winnaar van The Nxt Gm Challenge 2023 bekend gemaakt. Deze persoon wordt per 1 september 2023 general manager van NH Schiller en NH Caransa aan het Rembrandtplein.

Huidige winnaar

Op dit moment is Fleur Hüsken, de winnaar van 2022, bezig aan haar jaar als general manager van Postillion Veluwemeer. Zij was de vierde winnaar van The Nxt Gm Challenge.

Na het vier keer met Postillion te hebben georganiseerd, slaat HotelloTOP nu de handen ineen met een nieuwe partner: NH Hotel Group. Daarom krijgt de winnaar van editie 2023 de sleutels in handen van NH Schiller en NH Caransa in het bruisende centrum van Amsterdam.

Winnaars tot nu toe:

2022 - Fleur Hüsken
2021 - Gijs Remijnse
2020 - Melissa van Rooij
2019 - Justus van Dam

The Nxt Gm Challenge is een samenwerking tussen NH Hotel Group, part of Minor Hotel, en HotelloTOP, hét netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Managementscholen. De wedstrijd heeft als doel het gat tussen jonge talenten/afgestudeerde Hotello’s en de arbeidsmarkt te verkleinen. Samen geven HotelloTOP en NH Hotel Group jong hospitality talent een podium om zich te ontwikkelen en uit te dagen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. 

‘Geweldig om zoveel enthousiasme en talent te zien tijdens de Challenge Days van The NXT GM Challenge', zegt Maarten Markus, managing director northern Europe van NH Hotel Group. ‘We verheugen ons erop de winnaar wegwijs te maken in de dagelijkse praktijk van het runnen van twee hotels in de bruisende hoofdstad en daarnaast óók om ons te laten inspireren door zijn of haar ideeën.’ 

De jury bestaat uit: 

  • Toine Scheerens - Voorzitter jury 
  • Michelle Aarts - Strategic Quality Director NH Hotel Group part of Minor Hotels 
  • Hans Vugts - Hospitality Consultant & Chairman of the Board of Supervisors SVH 
  • Marco Wins - Mental Health Trainer & Performance Coach 
  • Jacqueline Kanits - Director of Revenue NH Hotel Group part of Minor Hotels 
  • Richard Haeck - Chief Growth Officer HetTrainingsbureau.nl 
  • Walter Kok - Regional Director of Operations NH Hotel Group part of Minor Hotels 
  • Stephanie van Oorschot - Voorzitter HotelloTOP 

Vanaf zondag 8 tot en met donderdag 12 januari 2023 verstuurt Misset Horeca in samenwerking met Horecava een dagelijkse nieuwsbrief met al het nieuws vanaf de beursvloer.
Schrijf je hier in voor deze nieuwsbrief