Fleur Hüsken wint vierde editie The Nxt Gm Challenge

Fleur Hüsken wint vierde editie The Nxt Gm Challenge

Fleur Hüsken is op Independent Hotel Show Amsterdam uitgeroepen tot winnaar van The Nxt Gm Challenge 2022. Ze wint de baan van general manager voor een jaar van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer en volgt daarmee Gijs Remijnse op. Dit was de laatste editie die HotelloTOP organiseerde samen met Postillion.

Fleur Hüsken (HSM ’21) won het van twee medefinalisten, net als zijzelf van Hotel Management School Maastricht: Karlijn van de Wetering (’21) en Floris Stüssgen (’22). Deze drie kwamen eerder uit 8 kandidaten die in eerste instantie waren geselecteerd voor de vierde editie van de wedstrijd.

Tijdens de netwerkborrel van HotelloTOP op Independent Hotel Show Amsterdam werd de winnaar van de laatste editie in samenwerking met Postillion Hotels bekend gemaakt. Hüsken neemt per 1 september 2022 de hotelsleutels van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer over van Gijs Remijnse, de winnaar van vorig jaar, die nu bezig is aan zijn jaar als gm.

Remijnse werd voorgegaan door Melissa de Rooij, die de wedstrijd in 2020 won en op haar beurt Justus van Dam opvolgde, die in 2019 de eerste winnaar was van The Nxt Gm Challenge.

Van Dam werkt inmiddels als assistent-hotelmanager bij hotel Flora Batava, Melissa van Rooij is operations manager van Postillion Amsterdam.

Volledig verantwoordelijk

Hüsken kan nu een jaar lang ervaring opdoen als general manager, waarbij ze volledig verantwoordelijk is voor het runnen van het hotel. Dit betekent op financieel gebied, maar ook op operationeel en commercieel gebied. Daarbij is wel een aantal mentoren beschikbaar: experts en zwaargewichten uit de branche waarmee ze kan sparren en wie ze advies kan vragen.

Fleur Hüsken is recent afgestudeerd en woont nu in Amsterdam. Ze wist de vakjury al snel te overtuigen tijdens de Challenge Days: zij had als één van de weinigen in de afgelopen jaren de gehele financiële opdracht op de juiste manier onderbouwd. Ook online deed Fleur het goed en wist zij de meeste stemmen te verzamelen met haar online campagne. Hüsken wordt door de vakjury omschreven als een leider: ‘ze stimuleert goede team performance, biedt hulp aan en motiveert de groep’, aldus de vakjury.

Die jury bestaat uit Toine Scheerens (Vakjury Voorzitter), Marc van Gulick (Directeur Landgoed Lauswolt), Kim van Velzen (marketing & branding strateeg | KIMspiration), Lianne Zondervan (Sector Director Leisure ABN Amro), Mascha van Houten (Senior Advisor Werving & Selectie bij rechtbank Gelderland), Richard Haeck (Senior Trainer | Q-Staff), Stefanie van Oorschot (NHL Stenden/HotelloTop), Hans Wibbens (Operationeel directeur Postillion Hotels) en Martin Smeets (Organisatie- en teamcoach).

The Nxt Gm Challenge

The Nxt Gm Challenge is een wedstrijd van HotelloTOP in samenwerking met Postillion Hotels waarin net afgestudeerden of laatstejaars studenten van de Hoge Hotelschool strijden voor een droombaan: een jaar lang general manager van 4-sterren hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer.

Vlnr: algemeen directeur Postillion Hotels Erik Jan Ginjaar, winnaar Nxt Gm Challenge 2022 Fleur Hüsken en Stephanie van Oorschot van HotelloTOP.
Vlnr: algemeen directeur Postillion Hotels Erik Jan Ginjaar, winnaar Nxt Gm Challenge 2022 Fleur Hüsken en Stephanie van Oorschot van HotelloTOP.

Fleur Hüsken is de laatste Nxt Gm die de sleutels krijgt van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Na vier edities stopt Postillion met de wedstrijd. Hoe deze in de nieuwe vorm eruit gaat zien en wat de nieuwe hoofdprijs wordt, maakt HotelloTOP later dit jaar bekend.

Bij de lancering van de editie 2021 zei Postillion oorspronkelijk al dat het de laatste keer zou zijn. Later kwam de hotelketen daarop terug en maakte bekend er nog minimaal twee edities aan toe te voegen. Nu blijkt dat dit bij één blijft. Waarom Postillion terugkomt op die eerdere keuze, is niet bekend.