Minor Hotels gaat door met tweede editie The Nxt GM Challenge

Minor Hotels gaat door met tweede editie The Nxt GM Challenge
Lynn Woltjes, winnaar van The Nxt GM Challenge 2023

Minor Hotels gaat door met The Nxt GM Challenge. Na een succesvolle eerste editie zijn naast de winnaar Lynn Woltjes nog meerdere oud-deelnemers van The Nxt GM Challenge gestart bij het hotelbedrijf. De winnaar van deze nieuwe editie wint wederom een baan voor een jaar als general manager van de hotels NH Schiller en NH Caransa in hartje Amsterdam.

‘Door deze samenwerking met Minor Hotels hebben we de Nxt GM Challenge naar een volgend niveau getild’, zegt Stephanie van Oorschot, voorzitter van HotelloTOP Nederland en mede-bedenker van de challenge. ‘Ik ben dan ook ongelofelijk trots dat een internationaal hotelmerk als Minor Hotels wil doorgaan met dit mooie concept en de toegevoegde waarde inziet van het aantrekken en behouden van talent voor de branche’, zegt ze over The Nxt GM Challenge 2024. 

Voor Minor Hotels is het de tweede editie van The Nxt GM Challenge, die laatstejaars en net-afgestudeerde Hotello’s de kans geeft op een kickstart van hun carrière. Minor nam het stokje over van Postillion Hotels, dat de challenge mede bedacht maar het na vier edities tijd vond voor een nieuwe hotelpartner voor de wedstrijd. Die werd gevonden in Minor Hotels.

Baan als general manager 

Tijdens The Nxt GM Challenge worden de kandidaten klaargestoomd voor een general manager-positie en leren zij alles wat ze moeten weten om het te maken in de hospitality branche. De uiteindelijke winnaar krijgt echt de sleutels in handen van NH Schiller en NH Caransa aan het Rembrandtplein in Amsterdam en gaat een jaar lang aan de slag als general manager op deze prachtige locaties. 

Begin dit jaar won Lynn Woltjes de eerste editie waar Minor Hotels bij betrokken is, zij startte 1 september met haar baan als gm van beide Amsterdamse hotels. 

De challenge als magneet voor talent 

Met The Nxt GM Challenge heeft Minor Hotels niet alleen in Lynn Woltjes een nieuwe en talentvolle general manager gevonden, er zijn nog vier andere oud-deelnemers die bij Minor Hotels een baan hebben gevonden. De Nxt GM Challenge werkt dus echt als een magneet voor het aantrekken van hospitality talent. 

‘Met meer dan 128 hotels in Business Unit Noord-Europa en 520 hotels wereldwijd, zijn de mogelijkheden grenzeloos’, reageert Jens Lambrecht, Cluster Hotel Director NH Collection Amsterdam Flower Market, NH Schiller en NH Caransa. ‘Met als startpunt NH Schiller en NH Caransa, die tot de strategische hotels van ons bedrijf behoren. We kijken ernaar uit om weer vol enthousiasme met de nieuwe editie te starten en om The Nxt GM 2024 te vinden!’

Over The NXT GM Challenge en Minor Hotels 

The Nxt GM Challenge wordt georganiseerd door HotelloTOP en Minor Hotels. HotelloTOP is hét netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Managementscholen. 

Minor Hotels is een internationale hoteleigenaar, operator en investeerder die momenteel meer dan 530 hotels beheert en is aanwezig in 56 landen met de merken Anantara, Avani, Tivoli, NH Collection, NH Hotels, nhow, Elewana en Oaks. Alleen de laatste twee zijn (nog) niet in Nederland actief.

Samen geven HotelloTOP en Minor Hotels jong hospitality talent een podium om zich te ontwikkelen en uit te dagen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.