NH Hotels nieuwe partner in Nxt GM Challenge van HotelloTOP

NH Hotels nieuwe partner in Nxt GM Challenge van HotelloTOP

The Nxt GM Challenge heeft een nieuwe hotelpartner: NH Hotel Group, onderdeel van Minor Hotels. Na vier edities met Postillion, wat mede aan de wieg stond van de wedstrijd waarbij een net afgestudeerde hotello een baan als general manager voor een jaar kan winnen, gaat HotelloTOP nu verder met NH Hotel Group.

De bekendmaking komt tegelijk met de aftrap van de vijfde editie: The Nxt GM Challenge 2023. Waar de voorgaande vier winnaars een jaar lang general manager werden van Postillion Amersfoort Veluwemeer, maakt de winnaar van de editie 2023 kans op een baan voor een jaar als general manager van NH Schiller en NH Caransa in hartje Amsterdam.

Op dit moment is Gijs Remeijnse, de winnaar van 2021, nog bezig als zijn jaar als gm van het Postillionhotel aan het Veluwemeer. Vanaf 1 september neemt de winnaar van The Nxt GM Challenge 2022, Fleur Hüsken, het stokje van hem over.

Grenzeloze carrièrekansen

‘Door deze samenwerking met NH Hotel Group Part of Minor kunnen we de Nxt GM Challenge naar een volgend niveau tillen’, zegt Stephanie van Oorschot, voorzitter van HotelloTOP Nederland en mede-bedenker van de challenge. Met meer dan 520 hotels wereldwijd, ziet zij in NH een partner met letterlijk grenzeloze carrièrekansen.

‘Ik ben dan ook ongelofelijk trots dat een internationaal hotelmerk als NH Hotel Group Part of Minor de toegevoegde waarde inziet van het aantrekken en behouden van talent voor de branche, en die kansen daadwerkelijk wil bieden aan gemotiveerde en enthousiaste young professionals.’

Kickstart van je carrière

Het is alweer de vijfde editie van The Nxt GM Challenge, die laatstejaars en net-afgestudeerde Hotello’s de kans geeft op een kickstart van hun carrière. Tijdens de wedstrijd worden de kandidaten klaargestoomd voor een general manager-positie en leren zij alles wat ze moeten weten om het te maken in de hospitality branche.

De uiteindelijke winnaar krijgt dus de sleutels in handen van NH Schiller en NH Caransa aan het Rembrandtplein in Amsterdam en gaat er een jaar lang aan de slag als general manager. Daarbij wordt die winnaar begeleid door ervaren ‘captains of industry’.

Hotelstudenten zijn de toekomst

‘Dit is de perfecte gelegenheid om de hotelindustrie in de schijnwerpers te zetten’, reageert Jens Lambrecht, Cluster Hotel Director NH Collection Amsterdam Flower Market, NH Schiller en NH Caransa.

‘Als internationale hotelketen heeft NH Hotel Group Part of Minor besloten om The Nxt GM Challenge naar een nóg hoger niveau te tillen, en ook internationale hotelschoolstudenten van de zes Nederlandse Hotel Management Scholen de kans te geven zich in te schrijven.’

Hotelstudenten vormen de toekomst van NH Hotel Group Part of Minor, benadrukt hij. ‘Met deze uitdaging komen wij dan ook graag in contact met gemotiveerde mensen die graag willen leren. The Nxt GM Challenge past perfect bij NH Hotel Group Part of Minor en haar drive om haar mensen te helpen zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied.’

Met meer dan 128 hotels in Business Unit Noord-Europa en 520 hotels wereldwijd, zijn de mogelijkheden grenzeloos, vertelt Lambrecht. ‘Met als startpunt NH Schiller en NH Caransa, die tot de strategische hotels van ons bedrijf behoren. Het managementteam van NH Schiller en NH Caransa kijkt ernaar uit om de Nxt GM 2023 te ontmoeten en te ondersteunen!’

Inschrijving 2023 open

Geïnteresseerde studenten die dit of volgend jaar hopen af te studeren, kunnen zich op de site van HotelloTOP aanmelden. In de loop van dit jaar worden 10 kandidaten geselecteerd die de strijd aan gaan.

Eerdere winnaars

2022Fleur Hüsken
2021Gijs Remeijnse
2020Melissa van Rooij
2019Justus van Dam