Jubileumeditie Week van het Nederlandse Bier in mei 2023

Jubileumeditie Week van het Nederlandse Bier in mei 2023

De Week van het Nederlandse Bier vindt in 2023 voor de tiende keer plaats. Van 11 tot en met 14 mei staat bier en bierbrouwen centraal.

De Week van het Nederlandse Bier wordt georganiseerd door leden van brancheverenigingen Nederlandse Brouwers en Craft. Samen willen zij de Nederlandse biercultuur in de schijnwerper zetten.

De Week opent met het Nederlands Bierproeffestival en vervolgt met tal van activiteiten zoals de Open Brouwerijdagen waarin het publiek een bezoek kan brengen aan brouwerijen door het hele land.

Week van het Nederlandse Bier: 'Bier vieren'

‘We zijn vaak veel te bescheiden om te laten zien dat we een unieke sector zijn. We maken een prachtig product waarvan miljoenen Nederlandse genieten en dat voor veel gezellige momenten zorgt. De Week van het Nederlandse Bier is bij uitstek het moment om uit te dragen hoe trots we op deze sector zijn,’ aldus Lucie Wigboldus. Zij is directeur van de Nederlandse Brouwers en bestuurslid van de Week van het Nederlandse Bier.

Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers.
Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers.

Namens Craft, waarin de kleinere brouwers zich verzamelen, neemt voorzitter Jos Oostendorp zitting in de organisatie. 'Nederland telt ruim 900 brouwerijen, van klein tot groot, waar met vakmanschap en liefde de allerlekkerste bieren worden gebrouwen. In de regio’s vervullen brouwerijen een belangrijke rol, van toeristische attracties, bieden van werkgelegenheid tot het verbinden van de mensen die er wonen. Al dat moois mogen we best vieren en dat gaan we doen tijdens deze jubileum-editie van de Week.’

Nederlandse Bierproeffestival

Traditiegetrouw opent de Week van het Nederlandse Bier met het Nederldanse Bierproeffestival, dat van 11 tot en met 13 mei in de Haagse Grote Kerk plaatsvindt.

Drie dagen lang kunnen bezoekers bieren van ruim veertig brouwers uit heel Nederland proeven. Daarnaast zal in de kerk te zien zijn wat de Nederlandse biersector zo bijzonder maakt. Tijdens de Dag van de Brouwers, die plaatsvindt op de openingsdag, kunnen brouwers elkaar ontmoeten en kennis en ervaringen uitwisselen. De kaartverkoop voor alle dagen start in de tweede helft van januari.

Open Brouwerijdagen

Tijdens de Week openen brouwers hun brouwerijen voor bezoekers. Een uitgelezen kans om te zien wat er komt kijken om bier te brouwen en zeker ook om bieren te proeven. Dat proeven kan ook tijdens de proeverijen die door brouwerijen en biersommeliers worden georganiseerd.

En evenals tijdens vorige edities worden op een aantal plaatsen bierwandeltochten georganiseerd. Brouwers kunnen vanaf half januari activiteiten aanmelden en deze zijn daarna te vinden op www.weekvanhetnederlandsebier.nl