Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland 2023

Frans Duijts Nachtburgemeester van Nederland 2023

Volkszanger Frans Duijts is verkozen tot Nachtburgemeester van Nederland 2023. Frans kreeg de ambtsketting omgehangen op woensdag 11 januari tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest 'MOOI! 2023' in Zuid-Pool eventlocatie Amsterdam. Het evenement werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.

Frans Duijts nam hiermee het stokje over van deejays Kris Kross Amsterdam die de titel in 2020 kregen en Guido Weijers die in 2021 Nachtburgemeester was.

Door de coronapandemie is er in 2022 geen Nachtburgemeester gekozen omdat de Horecava en Mooi! geen doorgang konden vinden.

De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

Juryrapport kiest duidelijk voor Frans Duijts

De jury verkoos Frans Duijts omdat hij al jaren aan de weg timmert. 'Frans weet als geen ander hoe het is om te werken bij nacht en ontij, in de weekenden en feestdagen. Met zijn muziek spreekt hij een enorm breed publiek aan. Frans is sinds kort ook zelf een beetje ondernemer in de horeca, doordat hij een bijzondere drankenlijn heeft ontwikkeld met diverse smaakvolle likeuren en shotjes', aldus de jury. De andere genomineerden in de finale waren René Froger en Snollebollekes.

Na ontvangst van de ambtsketen bedankte Duijts alle aanwezige gasten en gaf hij aan de horeca als de belangrijkste ontmoetingsplek in de samenleving te zien. Na zijn verkiezing gaf de volkszanger nog een optreden voor de aanwezige gasten.