Prowein 2023 biedt wereldwijd wijnaanbod in Düsseldorf

Prowein 2023 biedt wereldwijd wijnaanbod in Düsseldorf

De beurs ProWein biedt een wereldwijd aanbod van wijn- en gedistilleerde dranken. Het is 's werelds grootste vakbeurs voor wijnen en gedistilleerde dranken. De beurs vindt plaats van 19 tot en met 21 maart in Messe Düsseldorf.

Zo'n 6000 exposanten uit ongeveer 60 landen zijn verdeeld over 13 beurshallen met verschillende segmenten.

Trends en onderwerpen

Tijdens ProWein 2023 worden trendshows, proeverijen en evenementenfora georganiseerd. Nationale en internationale exposanten presenteren hun wijnen en gedistilleerde dranken.

De Trendshow met meer dan 120 exposanten in hal 7 is al jaren een vast onderdeel van de beurs met een aanbod van ambachtelijke gedistilleerde dranken, ambachtelijk bier en cider.

Na het succesvolle debuut op de vorige ProWein staat de 'Urban Gastronomy Lounge by #asktoni & ProWein' weer op de agenda. Toni Askitis, gastronoom, sommelier en influencer, zal deze workshops leven inblazen en theorie omzetten in evenementen die over de hele wereld live worden gestreamd. Internationale gastsprekers vertellen over hun wereld, delen tips en inspiraties. Een andere Masterclass zal in het teken staan ​​van marketing & communicatie. Verder op de agenda staan ​​food pairing en de world of glasses.

Champagne Lounge

De champagne lounge in hal 9 is een combinatie van een centrale proefzone en een aanbod van individuele exposanten (op de melodie van 120 champagneproducenten).

Hal 5 blinkt uit met twee thema's: de bio-area & de organic world en de speciale show 'Packaging & Design'.

Eveneens te zien zijn de twee ProWein Forums in hal 13 en hal 10 waar exposanten hun highlights presenteren.

World of Zero

Een actueel thema is alcoholvrije wijn. Ook binnen de horeca speelt ‘zero’ een steeds grotere rol. Een toenemend gezondheidsbewustzijn en een veranderd consumentengedrag bij de ‘generatie Z’, dus bij 26- tot 37-jarigen, zijn belangrijke redenen voor deze trend.

In de World of Zero in hal 1 zijn exposanten te vinden, die hun primaire stand in een van de andere hallen hebben en een aanvullende presentatie in deze themawereld hebben neergezet. Dit betreft momenteel Schlumberger, Peter Riegel en Schloss Wachenheim, om enkele voorbeelden te noemen. Anderzijds zijn er in de World of Zero ook exposanten, die hun aanbod uitsluitend daar presenteren, zoals Kolonne Null uit Berlijn en Manufaktur Jörg Geiger.

De World of Zero wordt gecompleteerd door een proeverij-zone in het centrum van deze themawereld.

Prowein vindt plaats van 19 tot en met 21 maart in Messe Düsseldorf. Meer informatie voor bezoekers is te vinden op de website van Prowein.