NordCap opent multifunctioneel trainingscentrum

NordCap opent multifunctioneel trainingscentrum

AKE Ideal NordCap heeft sinds januari 2023 een nieuwe naam: NordCap Nederland. Daarnaast heeft de premium leverancier van foodequipment een multifunctionele showroom geopend: NordCap Experience Center ( NExC).

In NExC mogen relaties van NordCap Nederland nieuwe apparaten en concepten uittesten en hun klanten uitnodigen voor demonstraties en inspiratiesessies.

Sinds januari 2023 is AKE Ideal Nordcap verdergegaan als NordCap Nederland. Omdat de moedermaatschappij NordCap GmbH alle aandelen van AKE Ideal heeft verworven, is de naam veranderd. 'We geven ons bedrijf zo een duidelijk gezicht in de markt. We laten zien wie we zijn en wat we doen: de nummer 1 groothandel in premium foodservice equipment in Nederland', vertelt commercieel directeur Joshua Winnen van NordCap Nederland.

NordCap Experience Center

Naast de nieuwe naam lanceert de leverancier het NordCap Experience Center (NExC). Dit is de nieuwe showroom die dienst doet als opleidings- en inspiratieruimte. Deze is gevestigd in het pand in Waddinxveen. Iedereen uit het netwerk van de leverancier van foodequipment mag gebruik maken van NExC. Het motto van NExC is dan ook: ‘Connect, create, collaborate en collect’.

Live streamen en online reserveren

De multifunctionele showroom is uitgerust met camera’s en opnameapparatuur zodat de presentaties live te streamen en op te nemen zijn. Daarnaast is er een conferenceroom voor meetings. 'We hebben een online reserveringssysteem waarin onze klanten en relaties zicht hebben op de agenda en de activiteiten.'

Verbinder voor relaties en hun klanten

Als onderdeel van NExC lanceert de leverancier de NordCap Academie. Via de NordCap Academie biedt het bedrijf uit Waddinxveen technische- en producttrainingen aan voor de medewerkers van dealers en consultants waar ze mee samenwerkt.

'Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van apparaten of het bedenken van een nieuw concept, de juiste informatie en advies krijgt. Daarbij willen we onze klanten en relaties ondersteunen, inspireren en opleiden. We willen zo de verbinder zijn tussen onze relaties en hun klanten. Dat sluit aan bij onze slogan: ‘We care for food’', licht Winnen toe.

NordCap Nederland

NordCap Nederland uit Waddinxveen vertegenwoordigt verschillende merken van fabrikanten van koel-, vries-, bak- en kookapparatuur. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met zorgvuldig geselecteerde dealers in Nederland. Zij verzorgen de service en het onderhoud van verschillende apparaten.