Nieuwe naam en experience center voor AKE Ideal NordCap

Nieuwe naam en experience center voor AKE Ideal NordCap

NordCap Nederland is de nieuwe naam voor de leverancier van foodequipment. Daarnaast opent het bedrijf uit Waddinxveen in januari 2023 een multifunctionele showroom: NordCap Experience Center ( NExC).

Hier mogen relaties van NordCap Nederland nieuwe apparaten en concepten uittesten en hun klanten uitnodigen voor demonstraties en inspiratiesessies.

Omdat de moedermaatschappij NordCap GmbH alle aandelen van AKE Ideal heeft verworven, is de naam veranderd. 'We geven ons bedrijf zo een duidelijk gezicht in de markt. We laten zien wie we zijn en wat we doen: de nummer 1 groothandel in premium foodservice equipment in Nederland', vertelt commercieel directeur Joshua Winnen van NordCap Nederland.

NordCap Experience Center

Naast de nieuwe naam lanceert de leverancier hetNordCap Experience Center (NExC). Dit is de gloednieuwe showroom die dienst doet als opleidings- en inspiratieruimte. Deze is gevestigd in het pand in Waddinxveen. Iedereen uit het netwerk van de leverancier van foodequipment mag gebruik maken van NExC. Het motto van NExC is dan ook: ‘Connect, create, collaborate en collect’.

Live streamen en online reserveren

De multifunctionele showroom is uitgerust met geavanceerde camera’s en opnameapparatuur zodat de presentaties live te streamen en op te nemen zijn. Daarnaast is er een moderne conferenceroom voor meetings. 'We hebben een online reserveringssysteem waarin onze klanten en relaties zicht hebben op de agenda en de activiteiten.'

Verbinder voor relaties en hun klanten

Als onderdeel van NExC lanceert de leverancier de NordCap Academie. Via de NordCap Academie biedt het bedrijf technische en producttrainingen aan voor de medewerkers van dealers en consultants waar ze mee samenwerkt.  'Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van apparaten of het bedenken van een nieuw concept, de juiste informatie en advies krijgt. Daarbij willen we onze klanten en relaties ondersteunen, inspireren en opleiden. We willen zo de verbinder zijn tussen onze relaties en hun klanten. Dat sluit perfect aan bij onze slogan: ‘We care for food’', licht Winnen toe.

Over NordCap Nederland

NordCap Nederland uit Waddinxveen vertegenwoordigt verschillende merken van fabrikanten van koel-, vries-, bak- en kookapparatuur. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met geselecteerde dealers in Nederland. Zij verzorgen de service en het onderhoud van verschillende apparaten.