Twee nieuwe leden voor JRE-Jeunes Restaurateurs

Twee nieuwe leden voor JRE-Jeunes Restaurateurs
Marko Karelse, voorzitter JRE, Patty van der Meer en Yornie van Dijk.

Op 23 mei j.l. was Restaurant Bentinck in Amerongen het culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs 'Pers- & Partnerlunch'.

Tijdens deze middag zijn de nieuwe leden van JRE-Nederland officieel voorgesteld. Gastheer tijdens deze ‘gastronomische kennismaking’ was Peter-Paul Swijnenburg van Bentinck in Amerongen.

Na een korte introductie over het reilen en zeilen van JRE in 2023 noemde voorzitter Marko Karelse ook nog even de winnaars van de JRE-Awards 2023: ‘Chef van het Jaar’ Jeroen Sportel van Restaurant Vive la Vie in Groningen, ‘Gastvrouw van het Jaar’ Corine Vink van Amused Food & Wine in Hardenberg en ‘Restaurant van het Jaar’ Restaurant Sillyfox in Veghel van Joppe Sprinkhuizen. Voor het komende jaar Kijkt de vereniging uit naar het Internationale Congres in Parijs waar ook het 50-jarig bestaan van de vereniging groots gevierd zal gaan worden.

Nieuwe leden

De voorzitter sloot af met het voorstellen van de twee nieuwe leden: Patty van der Meer van restaurant Bakboord in Almere en Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk. Yornie kreeg een speciaal woord van trots voor de bijzondere vermeldingen van Yornie van Dijk, die niet alleen de ‘New Chef on the Block’, maar ook bekroond werd door Michelin met de Young Chef Award én een Michelinster.

Tijdens een bijzondere lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk maar ook culinair voor. Iedere gang werd door een van de chefs gekookt. Het voorgerecht werd verzorgd door leerlingen van de Culinary Academy uit Sofia, Bulgarije.