Dit Nederlandse Hilton-hotel gaat in zijn geheel in de executieveiling

Dit Nederlandse Hilton-hotel gaat in zijn geheel in de executieveiling

Executieveilingen komen - helaas - wel vaker voor in de horeca bij een faillissement. Meestal gaat het dan om de inboedel. Maar nu krjigt de veilingmeester van BVA Auctions een wel heel bijzonder object onder de hamer: een volledig hotel met een Hilton-merk op het dak.

Als gevolg van een geschil tussen de kredietnemer en de kredietverstrekker wordt het volledige Hilton Garden Inn in Leiden geveild. Op 11 juli gaat het Nederlands Hilton-hotel met 173 kamers, vergaderruimtes en restaurant in executieveiling.

Volgens Richard Dieteren van BVA Auctions is deze veiling uniek. 'Het veilen van vastgoed is voor ons niet zo heel bijzonder, dat doen we best veel. Maar dat een hotel als dit in zijn geheel onder de hamer gaat, is wel bijzonder. Relatief kleinere hotels zien we toch sneller voorbijkomen dan gevestigde grotere namen’, aldus Dieteren. Hij was eerder ook betrokken bij de executieveilingen van andere grote objecten, zoals EasyHotel en diverse Princess Hotels.

Eerste in Nederland

Hilton Garden Inn Leiden maakt onderdeel uit van museum Corpus en is gebouwd door dezelfde eigenaar als dat museum: Reco van Henri Remmers. Het hotel was in 2012 het eerste Hilton Garden Inn in Nederland. Volgens het huurcontract uit 2012 heeft de (anonieme) eigenaar van het hotel een leasecontract voor het vastgoed en een managementovereenkomst met Hilton Worldwide. Quote weet te melden dat in 2021 bij de Utrechtse hypotheekverstrekker RNHB nog een nieuwe hypotheek is afgesloten voor €20 miljoen. En nu gaat voor het eerst een Nederlands Hilton-hotel in executieveiling.

De veilingkoper aanvaardt het registergoed onder de gestanddoening van de betreffende huurovereenkomst. Hiervoor wordt verwezen naar de aangestelde makelaar Savills Amsterdam. Of naar Van der Stap Notarissen welke is aangesteld als veilingnotaris bij de verkoop.

Veilingvoorwaarden

Dat de veiling doorgaat op 11 juli is nog geen zekerheid. Mocht er een onderhandse bieding worden gedaan waarmee de hypotheekhouder en Hilton International Manager LLC akkoord gaan, dan komt de veilingdatum te vervallen. Het is mogelijk om tot en met 26 juni 2023 een onvoorwaardelijke onderhandse bieding uit te brengen bij Van der Stap Notarissen.

Indien er geen bieding wordt uitgebracht of aanvaard, gaat de veiling gewoon door. De online veiling start om 11.00 uur en duurt in beginsel 10 minuten. Bij een bieding in de laatste minuut telt het veilinghuis 2 minuten bij de resterende tijd op. Of er een minimumprijs of een openingsbod wordt gehanteerd, vermeldt het veilinghuis niet.