Nieuw en groots event van Gault&Millau met honderd chefs

Nieuw en groots event van Gault&Millau met honderd chefs

Gault&Millau Nederland is op 30 september en 1 oktober gastheer van het - naar eigen zeggen - grootste culinaire evenement van ons land. '100Chefs by Gault&Millau' brengt honderd toonaangevende Nederlandse chefs samen en moet tweeduizend culinaire liefhebbers naar het Miele Experience Center in Vianen trekken.

Het gastronomische evenement, dat een initiatief is van Gault&Millau Nederland in samenwerking met Gall&Gall en Miele, heeft als doel de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse culinaire scène te promoten.

Godfried van der Lugt

Volgens organisator Godfried van der Lugt is ‘100Chefs by Gault&Millau’ meer dan alleen een evenement. ‘We laten gasten kennismaken met restaurants, chefs en wijnmakers. We zijn verheugd dat we dit platform kunnen bieden aan zowel gevestigde namen als opkomend talent en wij kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke gastronomische ervaring te creëren.’

Internationale wijnhuizen

In samenwerking met Gall&Gall presenteren 25 internationale wijnhuizen hun assortiment. Gasten kunnen wijnen proeven uit Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Australië. Bovendien hebben zij de gelegenheid deel te nemen aan tastings en masterclasses van wijnmakers en chefs.

Top cuvée in premium wijnbar

Per wijnhuis zijn drie tot vijf wijnen te proeven en van ieder huis wordt de top cuvée geschonken in de premium wijnbar. De wijnen per glas zijn in verhouding tot de consumentenprijs en zijn de enige consumpties die niet bij de ticketprijs zijn inbegrepen.

Signatuurgerechten

Het tweedaagse evenement - zowel zaterdag als zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur - is toegankelijk voor iedereen. Honderd chefs serveren, verdeeld over twee dagen, signatuurgerechtjes op amuseformaat. Daarvoor worden achttien keukens ingericht. Drie keer per dag wisselt de bemanning van de keuken.

Wie een passe-partout koopt, heeft twee dagen toegang en kan (dus) proeven bij alle aanwezige chefs. Het is ook mogelijk een dagkaart aan te schaffen. De organisatie heeft plek voor duizend bezoekers per dag. Tickets zijn te koop via 100Chefs.nl.

De kosten voor een passe-partout bedragen 250 euro. Dagkaarten zijn te koop voor 150 euro. Op de website zie je ook welke chefs of welke dag in actie komen.