Acht sommeliers wisselen van baan

Acht sommeliers wisselen van baan

De afgelopen maanden zijn veel sommeliers van baan gewisseld. Wat opvalt is dat de trend die tijdens de pandemie met Roy Pelgrim is gestart om over te stappen van restaurant naar wijnimporteur, ook na de coronaperiode doorzet.

Maar liefst acht sommeliers wisselden de afgelopen maanden van baan. Zo stappen de sommeliers van Rijsel en Flore** in Amsterdam over naar respectievelijk Karakter Wijnimport en Anfors Imperial.

Deze sommeliers zijn van baan veranderd

  1. Wouter Denessen de maître sommelier van Flore** heeft het restaurant per 1 juli verlaten voor een een baan als wijnadviseur bij Anfors Imperial in Rotterdam
  2. Sasja Moonen is per juni van Bridges, het restaurant van Sofitel Legend The Grand, naar Central Park* in Voorburg gegaan
  3. Tom Tieleman vertrok in juni bij Bougainville* om als hoofd sommelier bij Spectrum** van Sydney Schutte in Amsterdam aan het werk te gaan
  4. Thijs Stut (ex Bord’Eau*) liet het gesloten Restaurant Sky in Arnhem achter zich om wine director en manager van De Mark en Hotel De Durgerdam in Durgerdam te worden
  5. Naduah Bronsveld stapte vorig jaar over van Flore** naar Kaagman & Kortekaas en werkt nu bij L’Atelier de Champagne in Amsterdam
  6. Isabelle Chow is inmiddels na ruim een half jaar vertrokken als sommelier bij RIJKS en is terug naar het restaurant van haar ouders, Akitsu in Amsterdam
  7. Jan-Jaap Altenburg voorheen als sommelier werkzaam bij Maeve en Bentinck staat in de recent geopende wijnbar Vindict in Amsterdam-Noord
  8. Koen Omes, de sommelier van Rijsel, is overgestapt naar Karakter Wijnimport in Amsterdam