Shared dark kitchen-concept The Kitchen Dojo breidt uit naar Amsterdam

Shared dark kitchen-concept The Kitchen Dojo breidt uit naar Amsterdam
Junior Lugte, oprichter van The Kitchen Dojo

The Kitchen Dojo, een shared dark kitchen-formule die gedeelde keukenruimte voor productie, delivery en take-out verhuurt, breidt na de start in Rotterdam nu ook uit naar Amsterdam. In Rotterdam maken tal van bekende horecaformules gebruik van de locatie, oprichter Junior Lugte hoopt in Amsterdam op eenzelfde succes.

Door meerdere keukens onder één dak te huisvesten, worden ervaringen, lessen en rekeningen gedeeld. Hierdoor heeft The Kitchen Dojo zich sinds de opening in 2021 in Rotterdam snel gepositioneerd als regionale partner voor restauranteigenaren die op zoek zijn naar productieruimte of het vergroten van hun bezorggebied. 

Onder meer Bombay Corner, Roti Time en Wings 'n Things maken gebruik van de locatie van The Kitchen Dojo in Rotterdam. En nu maakt oprichter Junior Lugte de stap naar Amsterdam.

Nog vier keukens beschikbaar

Daar heeft hij in samenwerking met Trias Real Estate per 1 september 2023 Your Kitchen overgenomen aan de Helicopterstraat 20 in Amsterdam. Your Kitchen is ook een dark kitchen-concept, waar nu Indian Naan, Sound of Noodles en Focaccia Express gebruik van maken. Deze huurders behouden hun plek, waarna er nog vier keukens beschikbaar zijn op de locatie. 

De kosten voor een keuken bij The Kitchen Dojo Amsterdam bedragen €2500 per maand (€1750 huur en €750 servicekosten), voor een unit met afzuiging en dubbele spoelbak. Bij de kosten zit onder meer inbegrepen: schoonmaak algemene ruimtes, beveiliging, bepaalde verzekeringen en belastingen, gebruik van het magazijn, internet en afvalverwerking.

Junior Lugte: ‘We zijn verheugd om onze diensten uit te breiden naar Amsterdam. Ik ben ontzettend trots op deze stap en wil nog meer ondernemingen de kans bieden om efficiënter productie te kunnen draaien voor hun zaken en/of hun bezorggebied in Amsterdam te vergroten.’ 

Jip van Putten, directeur Trias Real Estate, voegt toe: ‘Omdat ik ook een restaurant heb in Huizen, La Casina, en Junior een cateringbedrijf, hebben wij praktische ervaring in de branche waardoor wij beiden nog meer waarde kunnen toevoegen aan The Kitchen Dojo Amsterdam.’ 

De uitbreiding naar Amsterdam is een belangrijke mijlpaal voor zowel The Kitchen Dojo als Trias Real Estate. Door de overname van Your Kitchen hopen beide partijen een optimale omgeving te creëren om zowel dark kitchens als productiekeukens aan te bieden.