Horecava 2024: 4 dagen netwerken, inspiratie opdoen en kennis vergaren

Horecava 2024: 4 dagen netwerken, inspiratie opdoen en kennis vergaren

Vakbeurs Horecava vindt plaats van 8 t/m 11 januari plaats in de RAI Amsterdam. Deze editie staat onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijzen, personeelstekorten, toenemende concurrentie, is een professionele aanpak noodzaak voor horecabedrijven.

Terwijl gastvrijheid voorop blijft staan, vragen zaken zoals schaalvergroting en automatisering steeds vaker de aandacht. Tijdens Horecava wordt stilgestaan bij belangrijke onderwerpen. In zowel themapaviljoens, tijdens een theaterprogramma en in het trendLAB met thema's als thema’s als gemak, vitaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid, doen horecaprofessionals kennis en inspiratie op.

Horecava Innovation Awards

Voor de 23e keer wordt op de beurs de Innovation Award en Sustainability Award uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de officiële opening op 8 januari. Er zijn genomineerden in verschillende categorieën. Innovatieve producten, nieuwe smaken, vernieuwende interieurconcepten en handige digitale toepassingen worden onderscheiden met een award.

Vakwedstrijden

Ondanks alle vernieuwingen en automatiseringsmogelijkheden, blijft horeca een echt vak. Een vakgebied waarin het barst van het talent. Naast mogelijkheden om te netwerken, worden onderstaande wedstrijden gehouden.

Het NK Koken: Tijdens de Gouden Koksmuts, NK Jonge Koks en Leerling – Leermeester laten e (sterren) chefs en hun brigades zien hoe ze spectaculaire gerechten maken. Ze werken vanuit een black box, waarin voor elke gang (verplichte) ingrediënten zitten.

De Lekkerste wedstrijden: met onder andere het NK lekkerste broodje, NK lekkerste burger, NK Pizza bakken en Lekker Anders (bedoeld voor horecamedewerkers met een arbeidsbeperking). Creativiteit en perfectie staan tijdens deze wedstrijden centraal.

NK Koffie: de Nederlandse koffiekampioenschappen in vier disciplines: het Dutch Barista Championship, Dutch Latte Art Championship, Dutch Brewers Cup en de Dutch Cup Tasters Championship.

NK Biertappen: biertappen is een vak en tijdens deze wedstrijd nemen doorgewinterde biertappers het tegen elkaar op. De winnaar wordt uitgeroepen tot Beste Biertapper van Nederland.