WestCord Hotels verkoopt Hotel Noordsee op Ameland aan Dunavast

WestCord Hotels verkoopt Hotel Noordsee op Ameland aan Dunavast

WestCord Hotels kondigt met genoegen de verkoop aan van Hotel Noordsee op Ameland aan vastgoedontwikkelaar Dunavast, met ingang van  27 maart 2024. Het hotel, dat sinds 2002 deel uitmaakte van het WestCord-portfolio, heeft een prominente positie ingenomen in de gastvrijheidssector op het eiland.

Hotel Noordsee, gelegen in het dorp Nes op Ameland, heeft 56 hotelkamers en 54 appartementen/suites. Er zijn voorzieningen zoals een bar, restaurant, terras, zwembad, wellnessfaciliteiten en vergaderzalen.

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: 'Hotel Noordsee is bijna twee decennia een waardevol onderdeel van ons bedrijf geweest. We koesteren de vele mooie herinneringen en successen die we met dit hotel hebben beleefd en zijn dankbaar voor de loyaliteit van onze gasten. Na uitgebreide planvorming hebben we besloten om onze focus te verleggen en elders in Nederland te investeren. We zijn ervan overtuigd dat Dunavast het hotel met toewijding zal voortzetten en wensen hen veel succes met hun toekomstige plannen.'

Nieuw hoofdstuk

De verkoop van Hotel Noordsee markeert een nieuw hoofdstuk voor zowel WestCord Hotels als Dunavast. Terwijl WestCord Hotels zijn strategische doelstellingen verder nastreeft, zal Dunavast het erfgoed van het hotel voortzetten en nieuwe mogelijkheden verkennen om het te laten gedijen binnen de lokale gemeenschap en de toeristische sector.

Aart Jan Verdoold, ceo Dunavast: 'Met de afronding van deze transactie zijn wij trots een vastgoedobject als deze toe te mogen voegen aan onze vastgoedportefeuille. Het hotel zal een renovatie/verduurzaming ondergaan waarna het weer zal stralen als modern familiehotel op het populaire eiland.'

Bekijk deze collectie

Financieel gezond

Bij het exploiteren van een horecazaak komt enorm veel kijken. Vooral op financieel gebied. In deze collectie staan tips & tricks om het rendement van je horecazaak te verhogen. Ook bevat de collectie kennisartikelen over financiering en (het voorkomen van) faillissement.