Befaamd restaurant Oriëntal Green House in Eindhoven gaat dicht

Befaamd restaurant Oriëntal Green House in Eindhoven gaat dicht
Het interieur van Oriëntal Green House (beeld: Oriëntal Green House)

Het bekende restaurant Oriëntal Green House, gevestigd aan de rand van Eindhoven, zal deze zomer definitief sluiten om ruimte te maken voor een nieuw appartementencomplex. Mede-eigenaar Simon de Wit en de familie Chen, hebben geen zeggenschap gehad over deze ontwikkeling, aangezien zij het bekende pand met de groene pilaren huurden.

Sluiting Oriëntal Green House in Eindhoven

Het restaurant, opgericht meer dan 25 jaar geleden door Theo Ling en later overgenomen door de familie Chen, genoot een goede reputatie in de regio Eindhoven. De Wit en de familie Chen hebben juridische stappen ondernomen om de gedwongen sluiting te voorkomen of uit te stellen, maar zonder succes. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Alle focus op restaurant Ikigai in Philips Stadion

Als gevolg van de gedwongen sluiting in juni, richten de ondernemers zich nu vol op de voortzetting van hun andere restaurant, Ikigai, gevestigd in het Philips Stadion. Daar zullen zij een nieuwe to-go locatie openen voor bezorging en afhalen.

Het einde van Oriëntal Green House betekent ook dat het personeel elders werk moet vinden. De Wit is echter optimistisch over hun kansen op de arbeidsmarkt, gezien hun ervaring en de ondersteuning die zij zullen ontvangen.