Eerste papegaaiencafé van Nederland geopend op 't Harde

Eerste papegaaiencafé van Nederland geopend op 't Harde

Nederland is een nieuw dierencafé rijker. Bekend zijn al de katten- en zelfs hondencafés. Nu is op 't Harde het allereerste papegaaiencafé geopend. Gasten mogen met de tropische vogels praten of ze een nootje voeren.

The Parrot Lounge

Eigenaren Niels en Gerlinda de Goey zijn de uitbaters van het zogenoemde The Parrot Lounge op de Veluwe. Ze hebben goed nagedacht over het concept 'papegaaiencafé', zo verzekeren ze in dagblad De Stentor. Bezoekers kunnen tijdens een kopje koffie en een gebakje genieten van papegaaien die ‘los’ door de zaak bewegen.

Met veel groen en uiteraard de benodigde vergunningen, hebben de uitbaters een uniek concept te pakken. ‘Er komt ook wat meer bij kijken dan een horecazaak openen en daar een paar papegaaien in loslaten. Dat zou ook niet mogen’, vertelt Niels de Goey aan de regionale krant over de formule. De dieren verblijven in een gescheiden ruimte van de rest van het eetcafé zodat ze niet op de plek kunnen komen waar het eten bereid wordt.

Liefde en expertise

 De Goey bestierde eerder een valkeniersbedrijf. Zijn vrouw komt uit de zorg en heeft een verleden in de horeca. Zo kwamen ze op het idee voor een papegaaiencafé. The Parrot Lounge is een combinatie van hun liefdes en expertise. Zo is het niet alleen een eetcafé, maar ook een plek waar mensen met  een afstand tot de arbeidsmarkt dagbesteding krijgen.

'Die maatschappelijke functie vinden wij het belangrijkste. Het is niet per se ons doel om een heel succesvolle horecazaak neer te zetten', zegt De Goey. Wie zin heeft in een gebakje tussen tropische vogels kan dus naar het centrum van ’t Harde in de gemeente Elburg. De lunchroom is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.