Satay Club is opgericht door Ezra van der Werff en Valentijn van Rossum. De Javaanse chef en culinair adviseur Herman Budi Santoso ontwikkelde het menu. Hij groeide op in Yogyakarta, waar hij al jong meehielp in de keuken van zijn oma, voormalig kok van het koninklijk paleis. Zijn familierecepten vormen de basis van het aanbod.
Huisgemaakte saté van houtskoolgrill

Het menu bestaat uit verschillende soorten saté, zoals kip met pindasaus en lam in ketjapsaus. Bijgerechten als lontong (rijstcake), atjar en sambal vullen het bord. Alles wordt huisgemaakt – van de marinades en boemboes tot de pindasaus, waarvoor de pinda’s vers worden gemalen op locatie.
Als op de markt van Jakarta
Centraal in het restaurant staat een op maat gemaakte houtskoolgrill. Dankzij een spaakconstructie draait het vlees tijdens het grillen boven het vuur. Gasten kunnen plaatsnemen aan de bar of bij het raam en zien hoe hun bestelling live wordt bereid. De inrichting, ontworpen door designstudio Ninetynine, is geïnspireerd op een traditioneel Indonesisch eetstalletje.
Smaak door aandacht en techniek
Volgens chef Santoso draait het bij goede saté om techniek en aandacht: ‘We marineren het vlees minstens twee uur met ketjap manis, kaffirlimoen en palmsuiker. Tijdens het grillen dippen we het vlees tweemaal voor extra smaak. De frisse atjar maakt het gerecht compleet.’
Toegankelijk concept met ambitie
Satay Club wil een breed publiek laten kennismaken met Javaanse streetfood: laagdrempelig, ambachtelijk en volgens traditie. Gasten kunnen ook afhalen of laten bezorgen. Terugkerende bezoekers sparen via een loyaltyprogramma. Hoewel de focus nu ligt op Java, sluiten de ondernemers uitbreiding naar andere Indonesische keukens niet uit. Satay Club is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur.