Bas raakte al vroeg gefascineerd door de wereld van smaken. Hij reisde, proefde, werkte in verschillende keukens en sprak met ondernemers van overal. 'Azië heeft altijd mijn hart gehad. Met Chop Chop wil ik dat gevoel van reizen en ontdekken naar Amsterdam halen, zonder dat je hoeft te vliegen,' vertelt hij. Bij Chop Chop maakt je als het ware een culinaire reis door Azië.

Streetfood vibes met een twist
Foto-credits: Peter Hermeling, Bluemonque Creatives
Chop Chop Asia is een plek waar je makkelijk binnenstapt en toch verrast wordt. Beneden kom je binnen in een entree die direct de juiste sfeer neerzet. De trap naar boven geeft al een voorproefje van de wereld waarin je terechtkomt. Het interieur is eigenzinnig en persoonlijk. Bas heeft, samen met professionals, vrienden en familie, zijn visie losgelaten op het geheel. Het resultaat is een mix van stijlen die perfect past bij de creatieve energie van Chop Chop.
Streetfoodfavorieten
De menukaart combineert bekende streetfoodfavorieten met verfijnde gerechten, allemaal geïnspireerd door de diversiteit van Azië. Toegankelijk, maar altijd met karakter. Zichtbaar in de prachtige open keuken staat een sterk team, van een authentieke sushi-chef tot chefs die de wereld hebben gezien en geproefd. Aanraders? De Peking duck, de handgemaakte dumplings en de op houtskool gegrilde zeebaars. Dit zijn nu al klassiekers in de dop.
Foto-credits: Peter Hermeling, Bluemonque Creatives
Het restaurant telt 85 plekken en is geopend van 17:00 tot 01:00 uur. Chop Chop beschikt ook over een prachtige Private Dining, voor 12 tot 24 personen. De locatie, om de hoek van het Spui en de Kalverstraat, maakt Chop Chop Asia ideaal voor zowel Amsterdammers als de rest van de wereld.