Zusje opent eerste restaurant over de grens

Zusje opent eerste restaurant over de grens

Restaurantketen Zusje gaat naar Duitsland en opent de eerste buitenlandse vestiging in Aken. Het is de 41e vestiging.

'Taste. Cheer. Enjoy'

De nieuwe internationale slogan Naast "Bourgondisch Genieten" in Nederland wordt de nieuwe internationale slogan 'Taste. Cheer. Enjoy.' Deze slogan vat samen wat een bezoek aan Zusje zo bijzonder maakt: of het nu gaat om een ontspannen lunch of een gezellige avond in goed gezelschap, aldus de keten. 'Hier draait het niet alleen om heerlijk eten, maar ook om samen van een bijzondere beleving te genieten.'

Bijzondere tapasformule

Op de kaart staan meer dan 70 versbereide tapasgerechtjes die gasten in rondes kunnen bestellen. Het bijzondere aan Zusje is niet alleen de keuken, maar ook de beleving. De gerechtjes zijn bewust kleiner gehouden, zodat gasten niet hoeven te kiezen, maar urenlang steeds weer nieuwe dingen kunnen proeven. Het concept brengt dit idee ook tot leven: in elk restaurant hangen klokken met stilstaande wijzers, een symbool dat bij Zusje tijd geen rol speelt. Kroonluchters, zachte banken en warm licht creëren een omgeving waarin gasten zich welkom voelen en graag blijven hangen.

Oprichter Peter Smits omschrijft het als volgt: 'Het idee was vanaf het begin om een plek te creëren waar je geen haast hebt, maar blijft hangen. Onze gasten proeven veel kleine gerechtjes, laten zich verrassen en genieten gewoon van de tijd die ze samen doorbrengen. Dat dit concept in Nederland zo'n succes is geworden, heeft ons overweldigd. Ik ben erg blij dat ik het nu naar Aken kan brengen.'

Ook de Gustoso-groep, die Zusje naar Duitsland brengt, is overtuigd. Ceo Nico Engel: 'Zusje is meer dan een restaurant: het is een ervaring die mensen samenbrengt. De mix van culinaire hoogstandjes, interieur en sfeer is uniek. We zijn ervan overtuigd dat de gasten in Aken dit bijzondere concept geweldig zullen vinden. Voor ons is dit het begin van een spannende uitbreiding in Duitsland.'

Over Zusje

Zusje werd in 2009 opgericht in Uden als 't Zusje. Wat begon als een idee in een brasserie, is binnen enkele jaren uitgegroeid tot een landelijk succes met tapasgerechtjes. Restaurant 't Zusje heet nu simpelweg Zusje wat goed past bij de informele, gastvrije sfeer die het restaurant wil uitstralen. Vandaag de dag telt Zusje 40 restaurants in Nederland: stuk voor stuk locaties waar de tijd even stil lijkt te staan. Met Aken begint nu het volgende hoofdstuk: de uitbreiding naar Duitsland in samenwerking met de Gustoso Groep.

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.