Kooktoekomst aan bod tijdens Wine & Food Festival

De organisatie van het Nederlands Wine & Food Festival kiest voor jong kooktalent tijdens haar evenement op 12 en 13 juni in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam. Jong kooktalent in plaats van gearriveerde kooktoppers, zo lijkt het devies van de organisatie te zijn.

‘Dat klopt’, stelt Carsten Klint van de organisatie. ‘Je kunt niet altijd dezelfde koks in de schijnwerpers zetten. De jonge koks bij ons evenement komen uit de school van gevestigde namen, zoals Cees Helder en Robert Kranenborg. Het is belangrijk dat deze talenten onder de aandacht komen van het grote publiek. Ze hebben allemaal potentie. Dat proef je en dat weet je als je hun achtergrond weet.’

Het gaat hierbij om de koks Jerry Bastiaan (Karel V in Utrecht), Mohammed el Harouchi (Kasteel Heemstede), Matthieu Kellenaers (Het Arsenaal in Muiden) en Omar Dahak (’t Nonnetje in Harderwijk). Allen koken ze op 12 en 13 juni bijzondere creaties en geven daarbij uitleg over de bereidingswijze. Daarnaast nemen ze deel aan een van de vijf voorrondes van de kookwedstrijd om de Persian Beluga Trophy. Bij deze kookmatch gaat het om het maken van de beste kaviaaramuse.