,,De doelstelling is om culinaire tradities en ambachtelijke, kleinschalige bereidingswijzen voor de ondergang te behoeden door cultuur en culinair te laten samensmelten'', aldus de Kunsthal.
Het vierdaagse programma omvat presentaties, zoals van speciale 'freaky desserts', de finale van een appeltaartbakverkiezing, driesterrengerechten van Cees Helder (Parkheuvel) en Jonnie Boer (De Librije) en een cursus 'Haagse bluf voor beginners' door de tv-kok Ad Janssen speciaal voor de Rotterdamse burgemeester Opstelten.
Ook zijn er workshops en proeverijen met als onderwerpen sambal, chocolade, kaas, wijn en 'vergeten groenten'. Gedurende het culinaire festijn zijn de tentoonstellingsruimten van de Kunsthal gevuld met een uitgebreide markt waar kleinschalige producenten en verkopers van ambachtelijk voedsel zich presenteren. Het aanbod varieert van olie en kaas tot vis en vlees, zoetigheden en dranken. Dagelijks zijn er discussies en debatten en lezingen. In het nabijgelegen kindermuseum Villa Zebra is een speciaal kinder- en familieprogramma met onder meer smaaklessen door topkok Pierre Wind.
De entree is 9,50 euro, kinderen krijgen reductie.