Braakhekke: 'Horeca-onderwijs moet meer persoonlijkheden opleiden

Horecaonderwijs moet meer aandacht besteden aan persoonlijkheidsvorming. Dat vindt restaurateur en tv-kok Joop Braakhekke. Hij deed zijn uitspraak kort ...

‘Ons vak is zó fantastisch’, aldus Braakhekke die tijdens de talentenwedstrijden de prijzen uitreikte. ‘Dat mag nooit verloren gaan. Het belangrijkste is dat horecapersoneel een gentlemenuitstraling heeft. Hiervoor is een vak als persoonlijkheidsvorming nodig. Dit moet in het onderwijs een prominentere rol krijgen. Verder wil ik benadrukken dat koks in de keuken horen en gastheren en –vrouwen op de voorgrond.’

Braakhekke gaf verder aan plannen te hebben om een tv-programma te maken over normen en waarden. Braakhekke: ‘Waarschijnlijk beredeneert vanuit de horeca. Het liefst zie ik het programma op het openbare net, maar hierover is nog niets bekend. Er zijn nog allerlei gesprekken gaande en ik verwacht hier over een paar maanden meer over te kunnen melden.’

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.