HACCP goed gereld in de horeca

Ruim negen op de tien horecaondernemers vindt dat zijn organisatie HACCP goed is geregeld. Dat blijkt uit onderzoek onder beurs bezoekers van de Horecava, afgelopen week in Amsterdam. Om precies te zijn 93 procent. De ondervraagde cafetariahouders scoren zelfs 100 procent.

Ook restaurants hebben het rondom HACCP goed voor elkaar. Slechts 2 procent is het niet eens met de stelling ‘HACCP is in onze organisatie goede geregeld’. Bij cateraars is 96 procent van hen het eens met de stelling. In de categorieën Café/Bar en Hotels ligt dit percentage op 89 procent.

Ook met de bedrijfshulpverlening (BHV) is het redelijk goed gesteld in de horeca. Vooral hotels vinden dat. 95 Procent van de ondervraagden vindt dit. Cafetariahouders sluiten met 68 procent de rij. In cafés (89 procent), cateringbedrijven (87 procent) en restaurants (74 procent) is het de organisatie rondom BHV naar behoren ingevuld.

Ook blijkt uit het onderzoek dat de beveiliging bij de horecabedrijven van de ondervraagden goed is geregeld. Slechts 9 procent vindt de beveiliging in eigen bedrijf ondermaats. Vooral in de catering is het gevoel van goede beveiliging hoog.

De cijfers zijn afkomstig van Foodstep. Medewerkers van het onderzoeksbureau ondervroegen afgelopen week beursbezoekers van de Horecava in Amsterdam.