Nederlands succes bij internationale studentenwedstrijd

Nederlands succes bij internationale studentenwedstrijd

Nederlandse medailles tijdens de Annual Conference and Competitions of the European Association of Hotel and Tourism Schools, die dit jaar plaatsvond in Macedonië. Op de officiële uitslagenlijst van de kookwedstrijden voor studenten staan twintig Nederlandse namen: 8 keer goud, 8 keer zilver en 6 keer brons.

Tijdens het jaarlijkse evenement Annual Conference and Competitions of the European Association of Hotel and Tourism Schools in oktober eindigden liefst twintig Nederlandse studenten op het podium. Negentien deden dat namens Nederlandse onderwijsinstellingen, één kwam in actie voor Hotelschool Hasselt in België.

Die eenling was Robin van de Bunt. De zoon van tweesterrenchef Paul en Sandra van de Bunt van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg keerde uit Macedonië terug met een gouden medaille. Een plek op het hoogste schavot was er ook voor Emmylou Zanen, Dylan van der Steen, Bas Middeldorp, Janece Boon, Donovan Berends, Joël Martens en Loes Beljaars.

Brian Kooiman, Jiska Maarsen, Ashley Intout, Albert van de Kruisweg, Dirk Wolfs, Ivana Ziesel, Milou Poppelaars en Stan Daans veroverden een zilveren medaille. Brons was er voor Rowanne Vantienen, Govert Kreuk, Sofie van Delft, Pim Machielsen, Isabelle van Duijn en Benthe de Jong.

De wedstrijden vonden plaats in de Macedonische steden Ohrid en Skopje. In totaal waren er zo’n 600 participanten, die afkomstig waren van 120 scholen uit 30 Europese landen. De studenten werden tijdens de wedstrijden gekoppeld aan internationale studenten.