EasyHotel gaat naar de beurs

EasyHotel gaat naar de beurs

De Grieks-Cypriotische oprichter van luchtvaartmaatschappij easyJet, Stelios Haji-Ioannou, wil zijn hotelbedrijf easyHotel naar de beurs brengen. Het bedrijf mikt op een opbrengst van zo'n 60 miljoen pond (€74 miljoen), zo maakte het vrijdag 23 mei bekend.

Stelios Haji-Ioannou zal na de beursgang een 'aanzienlijk minderheidsbelang' overhouden in easyHotel, dat goedkope hotelkamers aanbiedt in enkele tientallen steden, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

De huidige topman Simon Champion behoudt de dagelijkse leiding bij de onderneming.

Investeren

Volgens de eigenaar kan easyHotel via een beursnotering veel sneller geld ophalen om te investeren in groei dan nu het geval is.

Zelf gaat hij zich richten op de andere activiteiten van zijn zakenimperium easyGroup.

EasyJet

Luchtvaartmaatschappij easyJet maakte in 2000 al de gang naar de beurs. Haji-Ioannou heeft ook daar een stevig minderheidsbelang van 37 procent, maar slaagt er lang niet altijd in zijn zin door te drijven.

Hotelketen

Zo stemden de overige aandeelhouders vorig jaar in met een vlootuitbreiding waar hij fel op tegen was. De zakenman heeft desondanks vertrouwen in het management bij easyHotel.

'Ik ben verheugd het over te dragen aan sterke raad van bestuur, met een heldere groeistrategie om dit bedrijf vooruit te helpen en een van de beste hotelketens ter wereld te laten worden', zei hij.

Bron: ANP