Restaurant in industrieel monument

Smakelijk en sfeervol eten op de plek waar vroeger karnemelk en yoghurt werden geproduceerd. Het zou binnenkort wel eens kunnen in de oude zuivelfabriek in 's-Heerenbroek. De fabriek stamt uit 1914 en staat op de lijst van industriële monumenten.

De provincie Overijssel en eigenaar Tom van Veldhuizen zijn druk bezig om een invulling te geven aan het gebouw, dat nu ongeveer een jaar een sluimerend bestaan leidt. Eind 2005 stopte Van Veldhuizen na 25 jaar met de productie van bakkerijgrondstoffen. Daarvoor was het een zuivelfabriek.

De provincie wil gebruikmaken van geld uit een een zogenaamd reanimatieproject voor industriële en agrarische monumenten. De eigenaar komt in aanmerking voor een subsidie van vijftig procent van de ontwerp- en onderzoekskosten. Maar dan moet hij wel een goed plan op tafel leggen.

Samen met de Kamper architect Henk de Velde onderzoekt Van Veldhuizen de mogelijkheden. ,,Er is in een jaar tijd al van alles de revue gepasseerd, maar het zou mooi zijn als het een publieke functie krijgt.” Van Veldhuizens voorkeur gaat uit naar een restaurant. Maar ook vergaderruimtes, een logiesfunctie of een winkel waar producten uit de IJsseldelta verkocht worden, behoren tot de mogelijkheden.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.