nVWA: ‘HanTing mag medicinale keuken niet claimen

HanTing Cuisine mag niet claimen dat het een medicinale keuken heeft. Het Haagse restaurant presenteerde in oktober een Medical Food Menu met heilzame Chinese kruiden, maar de medische claims gaan volgens de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit te ver.
Delen:

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) stelt dat medische claims beweringen zijn over het voorkomen, behandelen of genezen van een ziekte. Deze claims zijn niet toegestaan op voedingsmiddelen, maar alleen op genezingsmiddelen, zo meldt het RTL-programma Editie.nl.

Benno Bruggink, woordvoerder van de nVWa, zegt in het artikel dat ‘je in advertenties niet mag aangeven dat jouw levensmiddel een geneeskundige werking heeft’. Dat HanTing zegt dat haar Chinese prei darmkanker voorkomt, mag volgens Bruggink dus niet.

Heilzame Chinese kruiden

Het ‘Medical Food Menu’ van HanTing in Den Haag bestaat uit vijf gerechten die zijn gericht op het hart, de lever, de nieren, de milt en de longen. Ze bevatten heilzame Chinese kruiden en andere ingrediënten met de juiste dosering en combinatie, en zonder nadelige bijeffecten.

De gerechten zijn nauwkeurig getest door partnerinstituut Shandong University of Traditional Chinese Medicine. Het menu wordt geserveerd naar de bestaande kaart van het Haagse restaurant.