Michelin 2015: De Echoput hield rekening met sterverlies

Michelin 2015: De Echoput hield rekening met sterverlies

Eigenaar en restaurateur Peter Klosse van Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren heeft rekening gehouden met de mogelijkheid dat zijn bedrijf de ster zou verliezen in de nieuwe gids van Michelin 2015. Deze is op 17 november in Maastricht gepresenteerd.

De terugkeer van de Michelin-ster bij Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren in 2011 is van korte duur geweest. Na drie jaar moet het familiebedrijf van smaakprofessor Peter Klosse zijn onderscheiding van Michelin weer inleveren. 'Het lag in de lijn der verwachting. Het was een 'calculated risk'.

Chefswissel

Klosse associeert het sterverlies met de chefswissel bij zijn bedrijf. 'Toen we Peter Paul na het vertrek van Leendert benaderden, wisten we dat we een chef kregen die nog nooit een ster had gekookt.'
Onder de in april vertrokken chef Leendert Scholtus kreeg De Echoput de ster in 2011 weer terug na een aantal jaren van sterloosheid. Eerder dit jaar vertrok Scholtus om voor zichzelf te beginnen in Peize. Daar runt hij De Goudplevier.

Terugverdienen

Peter-Paul van den Breemen nam het stokje over. Klosse is vol lof en vertrouwen over zijn huidige chef-kok. 'Er is niks veranderd aan onze kwaliteit. De Echoput is nog steeds de Echoput en we bieden nog steeds dezelfde kwaliteit. Michelin is Michelin. We hopen dat Peter Paul in de toekomst de tijd krijgt om te bewijzen dat hij goed is. We hebben goede beoordelingen in de Lekker-gids en in GaultMillau gehad.' De eigenaar van De Echoput verwacht de ster weer terugkeert en blijft positief. 'We krijgen de kans van Michelin om de ster weer terug te verdienen.'

Twee sterren

In het verleden had De echoput vaker met sterverlies te maken. Zo ging het bedrijf van twee sterren in 1989 naar een. Vervolgens waren een aantal jaren geen sterren om van 2002 tot 2004 weer een ster te hebben en van 2011-2014.
Klik hier voor alle sterrennieuws van 2015.