Petitie tegen bouw elBulli-museum

Petitie tegen bouw elBulli-museum

Het nieuwe elBulli-complex in Cap de Creus aan de kust van Spanje komt er niet zonder slag of stoot. Initiatiefnemer Ferran Adria ervaart flinke tegenstand. Er is namelijk een petitie gestart tegen de bouw van het elBulli-museum en deze petitie is al door meer dan 50.000 mensen ondertekend.

In Cap de Creus aan de Costa Brava net onder de grens met Frankrijk wil Adria het elBulli Foundation complex bouwen. Een gebouw waar alles over elBulli en creatief koken moet komen. Een soort van belevingscentrum van Adria en voor volgers van zijn kookstijl.

Probleem bij het plan is dat het complex gepland staat in een groot natuurgebied. Dit zorgt voor veel ophef. Inmiddels is een online petitie op Change.org geplaatst waarin opgeroepen wordt om af te zien van de bouw van het complex in dit natuurgebied. De petitie is inmiddels ondertekend door meer dan 50.000 mensen.

Door de komst van het complex wordt gevreesd dat de natuur schade zal oplopen. De ondertekenaars vragen dan ook om een andere locatie voor het elBulli-museum.

Adria kreeg eerder toestemming van lokale autoriteiten om er zijn bijzondere belevingsgebouw te bouwen. Als alles volgens planning verloopt, kan Adria in november 2015 zijn elBulli Foundation complex aan Cap de Creus openen.

Ferran Adria maakte wereldfaam met zijn restaurant elBulli in Rosas. Dit restaurant werd jarenlang gezien als beste en meest vooruitstrevende restaurant ter wereld. Rosas ligt op iets meer dan 20 kilometer afstand van Cap de Creus.