Ruben Kwakman beste sommelier van Nederland

Ruben Kwakman beste sommelier van Nederland

Ruben Kwakman van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam is winnaar geworden van de Trophée Henriot, de wedstrijd om de titelstrijd wie zich ...

Op maandag 22 september organiseerde het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) in samenwerking met Wijnkooperij De Lange en Restaurant Valuas haar 2-jaarlijkse sommelier wedstrijd, de Trophée Henriot, om de titel 'Beste sommelier van Nederland'.

Na deze halve finale vervulden de drie beste deelnemers;  Job Seuren (Librije), Lotte Wolf (Pure C) en Ruben Kwakman (Parkheuvel) elk drie pittige opdrachten en streden om de titel in de finale. Ruben Kwakman kwam als beste uit de bus en mag zich de komende 2 jaar de beste sommelier van Nederland noemen.

Winnaar Ruben Kwakman krijgt namens WOSA (Wines of South Africa) een reis aangeboden naar Zuid-Afrika, en zal in de preselectie komen voor het WK (Mendoza 2016) en/of het EK (Wenen 2017).

Dit keer was het NGS te gast bij Marcel en Erik Swaghoven in Restaurant Valuas* te Venlo. De jury bestond uit René van Heusden (juryvoorzitter, redactielid en journalist Perswijn), William Wouters (ex-voorzitter Belgische sommeliers, betrokken bij Luis Pato Wines, Portugal), Cees Helder (voorheen eigenaar en chef-kok Restaurant Parkheuvel*** te Rotterdam) Magda van de Rijst (wijnjournalist, auteur van diverse boeken over wijn), Roy Pelgrim (maître-sommelier Restaurant Cordial* te Oss), Bob Jurjens (sommelier Restaurant De Leest*** te Vaassen) en Martijn Verkerk (eigenaar Wijnkoperij Smaragd Wijnen).