Schulten Hues* met bitterballen in De Hallen in Amsterdam

Schulten Hues* met bitterballen in De Hallen in Amsterdam

Sterrestaurant 't Schulten Hues uit Zutphen gaat bitterballen maken voor De Hallen in Amsterdam. Het gaat om exclusieve bitterballen, een van kalf met Zwolse mosterd en een gemaakt van bouillabaisse.

De exclusieve snacks vormen onderdeel van het assortiment van De Ballenbar Amsterdam, die een ruimte huurt in De Hallen in Amsterdam. De Ballenbar Amsterdam gaat zeven bitterballen serveren waarvan er dus twee uit de keuken van 't Schulten Hues komen.

'Jeroen en Carla Eleizen van De Ballenbar hebben vroeger voor ons gewerkt. Zo is het contact gelegd. Voor De Ballenbar hebben we een kalfsbal met Zwolse mosterd gemaakt en een bouillabaissebal gevuld met lekkernijen uit de zee', aldus Peter Gast, eigenaar van 't Schulten Hues.

Volgens Gast worden naar schatting jaarlijks 800.000 tot 1.000.000 bezoekers verwacht voor De Hallen. 'We hebben geen flauw idee hoeveel ballen we moeten maken. Eerst beginnen we maar eens met 2.500 kalfsballen en 2.500 bouillabaisseballen. Dan zien we wel verder'.

Vorige week werd bekend dat Richard van Oostenbrugge van tweesterrenrestaurant Bord'eau in Amsterdam een viszaak gaat starten in De Foodhallen. Deze zaak komt pal tegenover De Ballenbar.