Sterrenkoks nemen deel aan Gouden Koksmuts 2015

Sterrenkoks nemen deel aan Gouden Koksmuts 2015

Menno Post, Onno Kokmeijer, Roger Rassin en Soenil Bahadoer nemen deel aan de prestigieuze kookwedstrijd om de Gouden Koksmuts. De wedstrijd, die op de Horecava 2015 wordt gehouden, kent een nieuwe opzet. Er wordt gewerkt met teams in plaats van individuele koks.

De line-up voor de Gouden Koksmuts mag indrukwekkend worden genoemd. De deelnemers zijn:

·         Restaurant Bokkedoorns, chef  de cuisine Menno Post **

·         Amstel hotel, La Rive, SVH Meesterkok Roger Rassin *

·         't Nonnetje, SVH Meesterkok Michel van der Kroft *

·         Vrienden van Jacob, SVH Meesterkok Alain Alders *

·         Ciel Bleu Okura, SVH Meesterkok Onno Kokmeijer **

·         De Leuf, chef de cuisine Bas van Kranen **

·         To Amuse, SVH Meesterkok Michel Lambermon

·         Restaurant De Lindehof, chef de cuisine Soenil Bahadoer *

Het Koksgilde, de organisatie van de Nationale Kampioenschappen voor koks, laat weten dat Thomas Bühner van restaurant La Vie *** in Osnabrück de juryvoorzitter wordt van de wedstrijd. Hij wordt onder andere bijgestaan door Frank Fol, top groentechef uit België en president van de Belgische Meesterkoks. SVH Meesterkok Robert Kranenborg is bereid gevonden om, naast jurylid, ambassadeur te worden van de NK voor koks. De prestigieuze wedstrijden worden van 12 tot en met 15 januari 2015 gehouden tijdens de Horecava in Amsterdam RAI.

De NK kennen de komende editie een geheel andere opzet dan voorheen. De grootste verandering betreft de wedstrijd om de Gouden Koksmuts, op maandag 12 januari. Het wordt een teamwedstrijd voor brigades van toprestaurants met een SVH Meesterkok en/of sterrenkok aan het roer.

President van het Koksgilde en SVH Meesterkok Theo van Rensch zegt verheugd te zijn dat Thomas Bühner acte de présence geeft en de jury van de Gouden Koksmuts voorzit. 'In Duitsland is hij een zeer gevierde chef en we zien hem ook steeds vaker in Nederland. Ook Frank Fol, fenomeen op het gebied van het koken met groenten, heeft toegezegd als jurylid. Tevens zijn we zeer vereerd met het feit dat Robert Kranenborg deel uitmaakt van de jury én als ambassadeur het boegbeeld wordt van de NK voor koks', aldus Van Rensch.

De overige NK wedstrijden worden gejureerd door SVH Meesterkok Albert Kooy en leden van het Nationaal Team Koksgilde Nederland.

In de nieuwe Koksgilde Arena van de Horecava strijden koks van 12 tot en met 15 januari in Amsterdam RAI om diverse nationale titels. De week begint met de teamwedstrijd tussen SVH Meesterkoks en sterrenkoks om de Gouden Koksmuts. Op 13 januari is het de beurt aan Leermeesters met hun leerling om het Gouden Koksmes te bemachtigen. Woensdag 14 januari gaan jonge koks, tot en met 25 jaar, de strijd met elkaar aan om het Zilveren Koksmes. De kampioenschappen worden, op 15 januari, afgesloten met de wedstrijd tussen leerling koks om het Bronzen Koksmes. Het thema van de Nationale Kampioenschappen is Dutch Cuisine.

Inschrijven voor de wedstrijden op 13, 14 en 15 januari kan via www.koksgilde.nl.