Eigen wijn in gelimiteerde hoeveelheid van 't Schulten Hues*

Eigen wijn in gelimiteerde hoeveelheid van 't Schulten Hues*

Restaurant 't Schulten Hues* in Zutphen komt met een bijzonder wijninitiatief. Eigenaresse Jacqueline van Liere gaat per wijnland samen met een wijnmaker een gelimiteerd aantal flessen op de markt brengen.

Van Liere gaat per land een eigenzinnige eigen wijn met één van de leukste en beste wijnmakers van dat land maken, laat het sterrestaurant weten. 'Steeds wordt er één bijzondere "barrel" gemaakt waar maximaal 600 flessen uit worden gebotteld', staat te lezen in de nieuwsbrief van het restaurant.

In de boekenserie "The Great World of Amazing Wines" reist Van Liere samen met wijnimporteur Robbert Benier de wereld rond. Eenmaal thuis worden de geselecteerde wijnen nog een keer nageproefd met vrienden en collega's. Om geïnteresseerden thuis mee te laten proeven, heeft Van Liere besloten om geselecteerde wijnen aan te kopen in een vat en deze in een gelimiteerde hoeveelheid flessen te koop aan te bieden. Het gaat om maximaal 600 flessen, waardoor ze hoopt schaarste en exclusiviteit te creëren.