Kanshebbers eerste editie Restaurant Awards

Kanshebbers eerste editie Restaurant Awards

Inter Scaldes, De Librije, De Kromme Watergang, De Leest en FG maken kans op de eerste Restaurant Award voor Beste restaurant van Nederland. De 500 beste chefs van Nederland beoordelen elkaar in deze eerste editie van de verkiezing.

Boreas, Ron Gastrobar, De Leest, CEO Baas van het Vlees en De Librije maken kans op de titel Beste vleesrestaurant van Nederland. Uitblinkers in vis zijn volgens collega's Zeezout, De Kromme Watergang, Vis aan de Schelde, Pure C en Inter Scaldes.

De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van drie restaurantgidsen: Michelin, GaultMillau en Lekker. 'Het is vergelijkbaar met de Gouden Voetbal. De sector beoordeelt zichzelf. Bij andere verkiezingen, waaronder GaultMillau is dit een zelfbenoemde vakjury. Wij vragen nadrukkelijk om het persoonlijke oordeel van de chefs,' zei initiatiefnemer Arthur Bassant eerder tegen MissetHoreca.nl.

Beste Wijn Restaurant

Ciel Bleu** (Amsterdam), Da Vinci** (Maasbracht) , Inter Scaldes** (Kruiningen) , De Librije*** (Zwolle) , Bord'eau** (Amsterdam).

Beste Groente Restaurant

Bolenius (Amsterdam), Niven* (Rijswijk), De Librije*** (Zwolle), De Kas (Amsterdam) en Vermeer (Amsterdam).

Beste Aziatische Restaurant

Yamazato (Amsterdam), HanTing Cuisine* (Den Haag), Memories of Asia (Arnhem), Asian Glories (Rotterdam), of Izakaya (Amsterdam).

Beste Italiaanse Restauran
Mario Uva (Wijdewormer), Segugio (Amsterdam), Raimondi's Villa Rozenrust (Leidschendam), Mediterraneo (Maastricht) en Toscanini (Amsterdam).

Beste Biologische Restaurant

De Kas (Amsterdam), Niven* (Rijswijk), De Librije*** (Zwolle), Bolenius (Amsterdam), Eindeloos (Leeuwarden).

Het meest Romantische Restaurant

De Bokkedoorns** (Overveen), Inter Scaldes** (Kruiningen), Ciel Bleu** (Amsterdam), Château Neercanne* (Maastricht) of De Vrienden van Jacob* (Santpoort-Noord).

Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant

Lastage (Amsterdam), Hofstede de Blaak (Tilburg), Amarone* (Rotterdam), Eindeloos (Leeuwarden) en One (Roermond) zijn genomineerd voor 'Beste Prijs/Kwaliteit'.

Beste Nieuwkomer
Zarzo (Eindhoven), Librije's Zusje** (Amsterdam), Spetters* (Breskens), HMB (Rotterdam) en 't Hemelrijk (Hulst).

In totaal is 500 chefs gevraagd naar hun oordeel in de elf categorieën. Hoeveel chefs daadwerkelijk hun stem hebben  uitgebracht, is niet bekend gemaakt. Maandag 26 januari worden de namen van de winnaars onthuld.

Zes nominaties voor De Librije

Onder de 500 beste chefs van Nederland is De Librije*** in Zwolle populair met zes award nominaties. Het driesterren restaurant is genomineerd voor Beste restaurant, Biologisch-,  Wijn-, Vis-, Vlees- én Beste groente restaurant.
Meerdere nominaties zijn er ook voor Inter Scaldes** in Kruiningen, met vier nominaties en De Kromme Watergang** in Hoofdplaat met drie nominaties.