Hoppe: 'Druk winnen Café Top 100 in begin wel gevoeld

Hoppe: 'Druk winnen Café Top 100 in begin wel gevoeld

Ook Hoppe in Amsterdam ontving - afgelopen jaar - gasten die naar het beste café van Nederland kwamen om het reilen en zeilen eens kritisch te bekijken. ...

'Het was een super mooi jaar, waarop we heel tevreden terugkijken', aldus Pepijn Zonneveld van het Amsterdamse Hoppe, dat vorig jaar november werd uitgeroepen tot nummer 1 in de Misset Horeca Café Top 100 voor 2013.

Bekendmaking ranglijst

'We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we over belangstelling van gasten niets te klagen hebben, maar na de bekendmaking van de ranglijst is het eigenlijk een groot gekkenhuis geweest, op een positieve manier', zo vertelde Zonneveld tijdens een kort interview op het podium van het Hulstkamp Gebouw in Rotterdam.

Gasten kwamen testen

Ja, ook Zonneveld kreeg bezoek van gasten die naar Hoppe kwamen om te kijken of dit café het wel waard was om de beste van Nederland te zijn.

Zonneveld: 'En dan is het dus zo dat op zulke momenten dingen misgaan. In het begin hebben we daardoor wel druk gevoeld.'

Eregalerij

Voor wat de Café Top 100 betreft is die druk er voorlopig niet. Door de nummer 1-positie in de ranglijst voor 2013, neemt Hoppe de komende drie jaar plaats in de Eregalerij.

Daarin staat het in de nieuwste editie samen met De Bóbbel in Maastricht (nummer 1 in lijst van november 2011) en De Groene Weide in Hoorn op Terschelling (2010).