Crowdfunding voor oesterzwammen Tropicana

Crowdfunding voor oesterzwammen Tropicana

Het Rotterdamse RotterZwam gaat crowdfunding inzetten om de productiecapaciteit te kunnen vergroten. In de kelder van voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana worden oesterzwammen gekweekt die groeien op koffiedrap. Initiatiefnemers Siemen Cox en Mark Slegers hebben €20.000 nodig.

Vorig jaar augustus schreef Misset Horeca over het initiatief RotterZwam in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. In de kelder van het pand aan de Maasboulevard worden oesterzwammen gekweekt op koffiedrap, van het aan het Stationsplein gevestigde Lebkov & Sons.

Pizza's, sandwiches en kroketten

'Van deze oesterzwammen zijn de eerste pizza's, sandwiches, broodjes en zelfs kroketten gemaakt door Old Scuola en restaurant De Jong, en – met smaak – geproefd', aldus initiatiefnemers Siemen Cox en Mark Slegers.

Paddenstoelen

'Onze relaties staan te popelen om meer nieuwe paddenstoelen en wij willen graag meer mensen laten proeven van onze zwammen', zo vervolgen ze. Om de productiecapaciteit te vergroten van 5 naar 50 kilo per week, is €20.000 nodig.

Kweekruimtes

Dat bedrag hoopt het duo binnen te halen met crowdfunding. Het geld moet worden besteed aan een mengmachine, meer kweekruimtes, een ventilatiesysteem, luchtfiltering en een klimaatinstallatie.

Doneren

Tot en met 14 april kunnen belangstellenden geld doneren via Rotterzwam.nl/crowdfunding. Daar is ook te lezen wat de tegenprestaties zijn van Cox en Slegers.

Aloha Bar

Elders in het pand exploiteert Picknick de Aloha Bar, inclusief terras met panoramisch uitzicht. Bekijk hier een fotoreportage.