Heineken Hoek Amsterdam naar Won Yip

Heineken Hoek Amsterdam naar Won Yip

Horecaondernemer Won Yip wordt de nieuwe exploitant van de Heineken Hoek aan het Leidseplein in Amsterdam. Het huidige pand wordt gesloopt en Yip wil in het voorjaar 2016 van start met 'een internationaal grand-café.

Het pand van Heineken op de hoek van het Leidseplein en het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam zou eigenlijk tot 2021 door Sjoerd Kooistra gehuurd worden, maar door diens dood in juni 2010 zijn de contracten herzien. Momenteel is Bert van der Leden van IQ Creative exploitant van deze locatie.

Won Yip (op 76 in de Misset Horeca Top 100 van 2014) runt diverse bedrijven in het centrum van Amsterdam. Op of nabij de Dam zijn dit onder andere Zwart, Europub, Majestic, Yip Fellows en Players Sports Bar. Vlakbij Heineken Hoek heeft Won Yip zijn Players Food & Drinks. Yip zegt vanaf 2002 al bezig te zijn met  het horecabedrijf op de hoek van het Leidseplein. 'Ik was toen al met Kooistra in gesprek. In mijn ogen draait namelijk alles om de locatie!'

Het pand van de Heineken Hoek wordt gesloopt en opnieuw opgebouwd. Er is vergunning aangevraagd om op de etages boven het grand-café hotelkamers te realiseren. De bouw valt deels samen met de herinrichting van het Leidseplein; een meerjarig project waarvan de start komend jaar plaatsvindt.

Internationaal grand-café
Er gaan al langer geruchten dat Won Yip de exploitant wordt van Heineken Hoek. Tegen Misset Horeca zegt hij: 'ik kan het zeer zeker niet ontkennen. Ik ga er een internationaal grand-café starten. Iets dat nu goed is, en over vijf jaar nog steeds. Ik praat trouwens liever over service in plaats van over een concept...'

Reactie Heineken
Brouwer Heineken wil niets loslaten over de ontwikkelingen rondom Heineken Hoek. 'Dat Won Yip de exploitatie gaat doen, kan ik bevestigen noch ontkennen,' zegt John-Paul Schuirink, manager communicatie Heineken Nederland.

Andere plannen Won Yip
Yip heeft meer plannen in Amsterdam. Hij start binnenkort met een Players Lounge in het pand van Holland Casino op het Max Eeuweplein. Daarnaast heeft Yip de licentierechten van illy Espressamente, 'een high-end versie van Starbucks'.