Mart Visser ontwerpt bedrijfskleding voor Prorest

Mart Visser ontwerpt bedrijfskleding voor Prorest

Een topcouturier die kleding ontwerpt voor een bedrijvencateraar, Prorest in dit geval. Dat gaat gebeuren. Facilicom Services Group heeft couturier Mart Visser gecontracteerd om de bedrijfskleding voor ruim 30.000 medewerkers te ontwerpen. Facilicom medewerkers zijn behalve in catering (Prorest) werkzaam in schoonmaak (Gom), beveiliging (Trigion), bouw (Breijer), horeca (Tapwacht) en thuiszorg (Axxicom). .

Het concern toonde samen met Mart Visser de eerste schetsen van de nieuwe bedrijfskledinglijn tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. De modeontwerper baseerde zijn ideeën op een uitgebreide enquête onder medewerkers naar draagcomfort, representativiteit en beroepsfunctionaliteit.

De eerste passessies van de kleding vinden plaats in het voorjaar van 2012. De definitieve ontwerpen worden in het najaar gepresenteerd en vanaf 1 januari 2013 nemen alle Facilicom divisies de kleding daadwerkelijk in gebruik.

Mart Visser: ‘Deze opdracht is een grote uitdaging gezien de maatschappelijke impact ervan. Het betreft hier 30.000 medewerkers die dagelijks zichtbaar zijn op straat, bij bedrijven op de werkvloer en bij mensen thuis. Deze opdracht is drie keer zo groot als de opdracht die ik in 2010 voor KLM verzorgde.’