Oud cateringmanager wint wedstrijd lekkerste saus van Nederland

Oud cateringmanager wint wedstrijd lekkerste saus van Nederland

Met zijn Hot Jungle saus heeft oud cateringmanager Bart van Loon de wedstrijd Lekkerste saus van Nederland van Snackkoerier en Remia gewonnen. Hij ontving gisteren een cheque ter waarde van €2500,- uit handen van Geor Schuurman van Remia.

‘Een patatje Junglesaus, dat klinkt lekker’, zeiden juryleden Richard Groeneweg (Cafetaria Top 100 winnaar) en Edwin van der Velde (oud-winnaar sauswedstrijd) in koor.

De pittige saus van Van Loon viel in goede smaak bij alle juryleden want hij werd afgetekend winnaar. Oud cateringmanager Van Loon ontwikkelde de saus speciaal voor de wedstrijd.

Een tweede plaats is er voor kok Hans Chamboné met de Jambonee saus, werkzaam bij het Holland Casino in Eindhoven. Derde is Ed Vischschraper, chefkok bij de Bijenkorf. Zijn Madame Jeanette saus bevatte evenals de saus van de winnaar Madame Jeanette pepertjes die veel in de Surinaamse keuken worden gebruikt.

De huidige trend naar pittige sauzen lijkt zich door te zetten. Veel van de ingezonden sauzen hadden een zoet/pittig karakter.